Flyselskap

Lars Kobberstad fortsetter som luftfartsdirektør

luftfartsdirektør
Pressefoto: Luftfartstilsynet.

Lars Kobberstad fortsetter som luftfartsdirektør og leder av Luftfartstilsynet.

Lars Kobberstad gjør en god jobb som luftfartsdirektør i en bransje preget av internasjonalisering, ny teknologi, sterk konkurranse og en usikker verdenssituasjon. Det er derfor en god nyhet at han skal fortsette det gode arbeidet som er blitt gjort med å skape en sikker og framtidsrettet luftfart.

Jon-Ivar Nygård, samferdselsminister (Ap).

I statsråd fredag ble det bestemt at Kobberstads åremål forlenges fra februar 2023.

Kobberstad har tidligere vært administrerende direktør i Widerøes Flyveselskap AS fra 2008 til 2015, og 60-åringen har også erfaring som styreleder i Norsk Luftambulanse AS. Fra 2008 til 2015 var han styremedlem og senere styreleder i NHO luftfart. Kobberstad er utdannet siviløkonom fra Universität Augsburg i Tyskland.

Stillingen som luftfartsdirektør er et åremål på seks år, med mulighet til forlengelse i en periode. Kobberstads åremål startet i 2017.

Om Luftfarttilsynet & luftfartsdirektør

Luftfartstilsynet skal bidra til sikker, samfunnsnyttig og bærekraftig luftfart i tråd med de overordnede mål for samferdselspolitikken. Luftfartstilsynet utarbeider et nasjonalt regelverk innen luftfart, og gjennomfører og implementerer felleseuropeisk luftfartsregelverk i Norge. Sentrale oppgaver er godkjenning av organisasjoner, personer og fartøy, og at aktører oppfyller kravene i gjeldende regelverk. Luftfartstilsynet har hovedansvaret for å føre tilsyn med norsk luftfart, og har videre ansvar for tilsyn med arbeidsmiljøet for flygende besetningsmedlemmer. Luftfartstilsynet er sivil og militær luftromsmyndigheter.

Selskapet er et selvstendig og uavhengig forvaltningsorgan som er direkte underlagt og rapporterer til Samferdselsdepartementet.

Luftfartstilsynet fører tilsyn med at aktørene i norsk luftfart følger gjeldende lover, regler og forskrifter. For å sikre at dette skjer fører Luftfartstilsynet tilsyn med blant annet flyselskaper, flyverksteder, flyskoler, luftfartøy, sertifikatinnehavere, lufthavner og landingsplasser for helikoptre. Luftfartstilsynet utsteder også sertifikater til personer og luftfartsnæringer, som flyselskaper, verksteder, piloter og kabinpersonell.

Luftfartstilsynet, sammen med Samferdselsdepartementet, representerer Norge i Den internasjonale organisasjonen for sivil luftfart.