Flyselskap

SAS øker frekvensen til Shanghai Pudong – Kina

Shanghai Pudong SAS
Dette skulle være SAS sitt flaggskip på long-haul – Airbus A350-900 Foto: SAS.

SAS legger nå til en ny avgang til Shanghai Pudong og flyr dermed to ganger i uken mellom København og Shanghai.

Fra og med 16. desember tilbyr SAS hyppigere avganger mellom Københavns Lufthavn og Shanghai Pudong International Airport. Etter den første andre ukentlige flyvningen 16. desember vil SAS fly fra 6. januar, fra København til Shanghai hver tirsdag og fredag ​​og fra Shanghai til København hver torsdag og søndag, gjennom hele vintersesongen.

Avgangene er tilpasset med sene kveldsavganger fra København og tidlig ankomst tilbake til København, for å sikre best mulig til forbindelse med SAS sitt nettverk for både passasjerer og flyfrakt.

SAS vil fly Shanghai-ruten med den nye Airbus 350. I tillegg til at SAS dermed kan tilby en unik reiseopplevelse, har dette moderne flyet betydelig lavere drivstofforbruk og opptil 30 prosent lavere CO2-utslipp enn tidligere utgaver av tilsvarende fly.

Shanghai Pudong

Shanghai Pudong Airport (IATA: PVG,) er den viktigste internasjonale flyplassen som betjener byen Shanghai i Kina. Den ligger 30 km fra Shanghai sentrum, i Pudong.

Shanghai Pudong International Airport er knutepunkt for Air China, China Eastern Airlines, China Southern Airlines, Juneyao Airlines, Shanghai Airlines og Spring Airlines, og en fokusby for Hainan Airlines.

Det er også en viktig fraktflyplass, og er et knutepunkt for China Cargo Airlines, China Southern Cargo, DHL Aviation, FedEx Express, UPS Airlines, Suparna Airlines.

Flyplassen  registrerte 76 millioner passasjerer i 2019.

SAS, Skandinavias ledende flyselskap med knutepunkt i Oslo, København og Stockholm, flyr til destinasjoner i Europa, USA og Asia. Inspirert av vår skandinaviske arv og bærekraftige verdier, vil SAS ta et globalt lederskap for en mer bærekraftig luftfart. Selsksapet skal redusere de totale CO2-utslippene med 25 prosent innen 2025. Ved bruk av mer bærekraftig flydrivstoff og vår moderne flåte med drivstoffeffektive fly. I tillegg til flytransport tilbyr SAS bakketjenester, teknisk vedlikehold og flyfrakt. SAS er en av grunnleggerne av Star Alliance™ . Flyselskapet kan med samarbeidende flyselskap tilby et stort antall reisemål over hele verden.