Flyselskap

Flynorse skal fly 33 ganger i uken fra London Gatwick til USA

London Gatwick til USA
Pressefoto: London Gatwick Airport.

I løpet av sommeren opererer Norse Atlantic Airways totalt 33 ukentlige flyvninger fra sin base på London Gatwick. Det norske langdistanseselskapet hadde en kabinfaktor på 83 prosent i juni. Selskapet er på London Gatwick til USA ett av de største selskapene.

I den senere tid har Norse Atlantic Airways økt virksomheten med flere nye ruter, noe som betyr at basen på London Gatwick Airport nå er ganske betydelig.

Dermed kan det norske langdistanseselskapet i inneværende sommer tilby 33 flyvninger per uke til USA fra den britiske hovedstadens flyplass. Det betyr også at London-basen er selskapets største, med seks Boeing 787 Dreamliners stasjonert her.

Flynorse ekspansjonen ved London Gatwick har betydd opprettelse av over 400 lokale arbeidsplasser. Norse startet sin virksomhet i London i august i fjor med ruten til New York og la nylig til nye ruter til Orlando, Fort Lauderdale og Washington.

I tillegg åpnet Norse rute til Los Angeles 30. juni, mens det 1. juli var første flyvning på ruten til San Francisco. Den neste nye ruten fra London åpner 2. september med direktefly til Boston.

Gatwick Airport, Control tower with aircraft in flight in background, DP, 19 August 2004, (CGA857)

London Gatwick til USA – sylsetter nesten 400 ansatte på Gatwick-basen

Som et resultat av den store ekspansjonen i London har Norse Atlantic Airways ansatt totalt 250 kabinansatte og 108 piloter på lokale kontrakter ved London Gatwick. I tillegg 25 støttepersonell.

Norse Atlantic Airways har stor tro på viktigheten av å støtte lokale økonomier og skape jobbmuligheter. Vi anerkjenner viktigheten av London Gatwick som et blomstrende knutepunkt for både forretnings- og fritidsreiser

Bjørn Tore Larsen, administrerende direktør i Norse Atlantic Airways.

I tillegg til de ansatte via Norse, har bakkehåndteringsselskapet Red Handling også ansatt 45 ansatte for å håndtere de seks Dreamlinerne. Flynorse sin ekspansjon i London gleder Gatwick Airport.

De nye Flynorse atlanterhavs-rutene er fantastiske nyheter for lokalbefolkningen over hele London og Sørøst-regionen. Ikke bare tilbyr de utmerkede transatlantiske forbindelser som støtter både fritids- og forretningsreiser, men viktigst av alt gir de et betydelig antall nye arbeidsplasser for lokalbefolkningen, samt et løft til regionens økonomi.

Jonathan Pollard, kommersiell direktør i London Gatwick .

Økt kabinfaktor for fjerde måned på rad

En titt på kabinfaktoren hos Norse Atlantic Airways viser en god utvikling etter en svært utfordrende vinter og tidlig vår. Dermed hadde Norse et belegg på 83 prosent i juni, som var den fjerde måneden på rad med økning. Og selskapet forventer at trenden fortsetter. I mai var belegget 73 prosent.

I en god juni måned kunne Norse også feire ettårsdagen for den første flyvningen, som fant sted 14. juni 2022 mellom Oslo og New York. Siden den gang har antall destinasjoner vokst til totalt 12, mens selskapet sysselsetter over 1000 personer i Norge, Frankrike, Storbritannia og USA.

Kilde: Pressemelding London Gatwick Airport