Companion-ticket Flyselskap SAS EuroBonus

Tre nye Business class-seter kommer til deg i Star Alliance

Foto: Lufthansa.

Flyselskapene leter etter et konkurransefortrinn i det som har blitt et super konkurransepreget marked. Tre nye business class-seter kommer til deg i Star Alliance. Reiser på Business-class blir stadig bedre – så mye at noen flyselskaper nå dropper First Class helt.

Den siste generasjonen av seter i den fremste ende av kabinen går lenger enn bare seter til å bli fullverdige suiter med skyvedører, mer plass, større videoskjermer, til og med personlige skap og minibarer. Ta en titt på hva disse tre ledende Star Alliance-flyselskapene planlegger for nye fly. Dette kan være smart før du bestiller din første EB-reise i Biz-class.

Lufthansa Allegris business class

Foto:Lufthansa.

Lufthansas neste generasjons business class er ikke bare ett sete, men syv varianter av det unike ‘Allegris’-designet som tilbyr ulike grader av plass og privatliv.

Foto: Lufthansa.

Den mangfoldige blandingen inkluderer

  • Eksklusive “business plus”-suiter med skyvedører, personlige garderober og til og med minibar
  • Doble suiter for par som reiser sammen
  • Solo “trone” seter med ekstra personlig plass,
  • Og seter med en ekstra lang 2,2 m flatbed.

Lufthansa sier at det handler om å tilby “personlig tilpasning og valg” for å passe behovene til hver enkelt reisende. Selv om disse forskjellige setene vanligvis kommer med høyere prislapper enn det “grunnleggende” business class-setet.

Men uansett hvor du sitter, vil felles for alle Allegris business class-seter være direkte gangtilgang, Bluetooth-lydtilkobling, trådløs lading, en minimum 2 meter lang seng og en “skuldersynk” for å øke komforten for sidesover.

Hvert sete har varmepaneler innebygd i putene, som ligner på en bils oppvarmede seter, mens kald luft kan sirkuleres fra under setet samt fra en ventil montert på seteveggen.

Lufthansas Allegris business class kommer på en serie fabrikkferske Boeing 787-9 Dreamliner innen slutten av dette året, etterfulgt av nye Airbus A350 fra 2024.

Hos Swiss – kopierer Lufthansa

Pressefoto: Swiss.

Det samme setet, men med et markant annerledes og uten tvil mer elegant utseende, vil også bli adoptert av datterselskapet Swiss fra 2025.

Air New Zealand 787 Business Premier

September 2024 vil se at Air New Zealand endelig dropper sine 20 år gamle “soveskjell”, med sine trange rammer og en bratt rake som ser mange passasjerer vende mot hverandre som pendlere på en buss på vei ut til fordel for en helt ny Business.

Foto: Air New Zealand

Disse vil debutere på Boeing 787 med ultralang rekkevidde dedikert til rutene Auckland-New York og Auckland-Chicago.

Åtte private Business Premier Luxe-suiter tar stolte av plassen på maratonflyvningene – fire på første rad i hver business class-kabin – med et “gjeste-sete” hvor en ledsager kan sitte og dele et måltid, et glass vin eller en kortspill, og kledd av eksklusive detaljer, inkludert et merinoullkast.

Bak vil være nye Business Premier-seter med egne skyvede personvernpaneler – om enn ikke en hel dør – et oppbevaringsskap og sminkespeil, en romslig sidehylle, trådløs enhetslading og en massiv 24-tommers videoskjerm med Bluetooth-lydstrømming til din egne trådløse hodetelefoner eller ørepropper.

De oppdaterte Business Premier-sengene er litt lengre enn dagens modell. I hvilemodus vil de bli iført med en memory foam-madrass og fjærpute. Selve setet kan også settes i tilbakelent stilling for reisens taxi-, start- og landingsstadier.