Flyselskap

Operasjonell oppdatering for Norse Atlantic Airways juni

first we take Manhattan amerikansk flytillatelse Norse Atlantic Airways Operasjonell Oppdatering
Foto: Norse Atlantic – Facebook.

Fjerde måned på rad økning i kabinfaktor ettersom flyselskapet feiret ett år med drift. 83 prosent kabinfaktor for juni måned markerer fjerde påfølgende måned-til-måned økning, Tilleggsinntekter har passert over $100 per passasjer i juni. Her er en liten operasjonell oppdatering fra selskapet.

Norse Atlantic feiret stolt første årsdagen for sin første flyvning mellom Oslo og New York 14. juni, og markerte et bemerkelsesverdig år for å forbinde  Europa til USA og gjøre reise mer tilgjengelig enn noen gang før. Siden den første kommersielle flyvningen for 12 måneder siden har Norse Atlantic Airways økt driften og betjener nå 12 destinasjoner over hele Europa og USA og sysselsetter over 1000 personer over hele Norge, Frankrike, Storbritannia og USA. På den tiden har flyselskapet fraktet godt over en halv million passasjerer.

I juni feiret selskapet den første flyvningen fra London til Los Angeles, og per nå er Norse Atlantic den største langdistanseoperatøren til USA fra London-flyplassen og har nå seks Boeing 787 Dreamliner-fly basert i Storbritannia. I tillegg tok Norse Atlantic sin første flytur mellom Roma og New York JFK til himmels 19. juni; den daglige tjenesten vil operere gjennom hele sommersesongen og er allerede tilgjengelig for salg fra 28. mars 2024 og utover.

Norse Atlantic Airways annonserte en tredje ukentlig avgang mellom Oslo og Bangkok. Ruten vil flyselskapet nå fly på tirsdager, torsdager og lørdager i vinterhalvåret. Tilleggstjenesten på en tirsdag vil operere mellom 19. desember 2023 til 9. januar 2024 og 19. mars 2024 til 9. april 2024.

Operasjonell oppdatering

Juni markerte en spesiell måned for Norse Atlantic da vi feiret ett år med flyoperasjoner. Denne milepælen reflekterte ikke bare det harde arbeidet og dedikasjonen hele teamet vårt har lagt ned, men fremhevet også den økende etterspørselen etter rimelige transatlantiske reiser av høy kvalitet. Vi har nå alle de 15 flyene i flåten vår i drift, ti direkte for Norse Atlantic og fem fremleid frem til sommeren 2024.

Bjørn Tore Larsen, administrerende direktør i Norse Atlantic Airways.

Vår kabinfaktor fortsetter å vokse, og når vi går inn i høysommersesongen forventer vi at denne trenden vil fortsette. Jeg er spesielt fornøyd med at vi i juni registrerte godt over $100 i tilleggsinntekter per passasjer (Ancillary Revenue). Vi mener dette er en bransjeledende prestasjon og viser tydelig at passasjerer foretrekker å velge alternativene som er relevante for dem når de reiser i motsetning til tradisjonelle flyselskaper som inkluderer dette i grunnprisene for tjenester som passasjerer ikke trenger.

I løpet av juni registrerte Norse Atlantic Airways en samlet kabinfaktor for måneden på 83 prosent, en økning på 10 prosentpoeng sammenlignet med forrige måned og den fjerde måneden på rad at selskapet har registrert en økning i kabinfaktoren. Norse Atlantic Airways opererte totalt 351 flyvninger, mens Available Seat Kilometers (ASK) var opp 47 % sammenlignet med måneden før da selskapet økte produksjonen som planlagt. 50 % prosent av opererte flyvninger ankom innen 15 minutter etter planlagt ankomsttid. Selskapet opererte 100 % av ruteflyene. Norse Atlantic fraktet 97 037 passasjerer i juni.