Article

Nordmenn har gitt opp å vente på sommeren

vente på sommeren
Mallorca Platja de Alcudia beach in Majorca Balearic islands. Foto: TUI

Det ser ut til at nordmenn nå har gitt opp håpet om at sommeren kommer tilbake. Det søkes veldig målrettet etter reiser fra både Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Bestillingene for reiser i september økte med over 40 % sist uke. Det har tatt spesielt av i en by. Nordmenn har gitt opp å vente på sommeren.

Det er nok en del som har ventet på at sommeren skal komme tilbake, men nå ser det jo ikke ut til at det vil skje. Dette kombinert med veldig gode priser, gjør at mange ser sitt snitt til å reise en ekstra tur i september. Mallorca, Kreta og Rhodos er veldig populære akkurat nå.

Anne Mørk-Løwengreen, kommunikasjonssjef i TUI Norge.

Det mest populære hotellet er Blue Star Paraiso de Alcudia på Mallorca.

Stavanger-folk er ekstra reiseklare

Interessen for reiser til sol og bad-destinasjoner generelt er veldig stor. Den er også mer målrettet. Det vil si at man er raskere til å bestille, fordi man vet hvor man vil reise på forhånd.

Vi har sett den samme tendensen de siste ukene, og den bare fortsetter å bli sterkere. Reisene forsvinner ut i høyt tempo, men det er fremdeles mange gode kupp igjen i september.

Når det gjelder de største byene, skiller Stavanger seg veldig ut, akkurat nå. Der har interessen tatt helt av, med en økning på 80 % sist uke.

–Mye regn og grått vær er nok årsaken. Hvis man da har litt ferie igjen å bruke, så velger man kanskje heller å dra til Mallorca enn hytta akkurat nå, sier Mørk-Løwengreen.

TUI har avganger fra både Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger, så her er det muligheter til å sikre seg en solsikker ferie i siste liten.

Har satt inn ekstra fly til Gran Canaria – vente på sommeren

For dem som ikke har mer sommerferie igjen, er høst- og vinterferien allerede planlagt for mange.

TUI sett seg nødt til å sette inn ekstra kapasitet og åtte ekstra avganger for å dekke den massive etterspørselen.

Gran Canaria er fortsatt uovertruffen, men vi ser at det er økende interesse for steder litt lengre vekk som paradisøya Zanzibar ved Tanzania og Sal i Kapp Verde. Vi har også for første gang satt opp charterflygninger direkte til Mexico i vinter , sier Mørk-Løwengreen.

Prisene er normalt høyere høst og vinter

TUI har en økning i bestillinger på i underkant av 30 % sammenlignet med høstferien på samme tid i 2022. Det er en generell tendens at stadig flere bestiller reisene sine tettere opp mot avreisetidspunktet.

– I høysesong som høst og vinterferie er det som regel smartere å være tidligere ute. Prisene stiger normalt jo nærmere avreise du kommer, sier Mørk-Løwengreen.

1 comment

  1. Hvordan kan det stemme. 🤔Fantastisk sommer ifra Trøndelag og nord. Sommer i bøtter og spann for de som ønsker.

Comments are closed.