Flyselskap

Dette er i korte trekk SAS sine nye investorer

torsdag 5 mars 2020 Rickard Gustafson forlater SAS SAS sine nye investorer
Pressefoto: SAS on Linkedin.

Flyselskapet ble denne uken reddet fra konkurs, av SAS sine nye investorer . Det gjenstår fortsatt en rekke godkjenninger ikke minst fra den Amerikanske konkurs domstolen i New York. Men vi har allikevel valgt å titte de nye eierene litt i kortene. Dette er SAS sine nye investorer.

SAS, den kriserammede skandinaviske flygiganten, har tatt drastiske skritt for å overleve. Med en nylig kapitalinnsprøytning på nesten 13 milliarder svenske kroner, har selskapet sikret sin fremtid gjennom nye eiere og en omstrukturering som kan endre luftfartslandskapet i Nord-Europa.

De nye eierne som har trådt til for å redde SAS inkluderer Air France-KLM, Castlelake, Lind Invest og den danske stat. Dette massive finansielle løftet gir selskapet en etterlengtet pustepause fra den konstante trusselen om konkurs. Dette er SAS sine nye investorer.

  • Investeringsfondet Castlelake: 32 prosent.
  • Den danske staten: 25,8 prosent.
  • Air France-KLM: 19,9 prosent.
  • Investeringsfondet Lind Invest: 8,6 prosent.

 

passasjeropplevelsen SAS sine nye investorer
Foto: CPH.

Den danske staten omtalt i  denne artikkelen er ikke omtalt videre, da dette er Statsfinanser. København lufthavn-Kastrup er Danmarks største arbeidsplass med over 30.000 ansatte, og er en viktig driver for dansk økonomi.

Investeringsfondet Castlelake – investeringer i Fremtiden

I den komplekse verdenen av finans og investeringer har selskaper som Castlelake markert seg som ledende aktører i å skape verdier og muligheter. Castlelake, grunnlagt i 2005, er et globalt investeringsselskap med hovedkontor i Minneapolis, Minnesota, USA. Selskapet har spesialisert seg på alternative investeringer, spesielt innen eiendom, luftfart og kredittstrategier. La oss utforske nærmere hva Castlelake handler om og hvordan de har etablert seg som en betydelig kraft innen investeringsverdenen.

Mangfoldige Investeringer

Castlelake har et bredt spekter av investeringer som spenner over ulike sektorer. En av deres spesialiteter er eiendomsinvesteringer, hvor de har en betydelig tilstedeværelse både i USA og internasjonalt. De investerer i alt fra boliger til kommersielle eiendommer og utviklingsprosjekter.

En annen nøkkelkomponent i Castlelake’s portefølje er luftfartsindustrien. Selskapet har gjort investeringer i flyselskaper, flyleasing og relaterte tjenester. Dette inkluderer oppkjøp og restrukturering av flyflåter, noe som har gjort Castlelake til en viktig aktør i luftfartssektoren.

Kredittstrategier utgjør også en viktig del av Castlelake’s virksomhet. De investerer i en rekke kredittrisiko-relaterte muligheter, inkludert lån, kredittderivater og andre finansielle instrumenter.

Global tilstedeværelse

Castlelake har en global tilstedeværelse med kontorer i Nord-Amerika, Europa og Asia. Dette gir dem en internasjonal perspektiv og muligheten til å forfølge investeringer på verdensbasis. Deres globale tilnærming har gjort det mulig for dem å utnytte muligheter i ulike markeder og sektorer.

Fokus på verdier og ESG

Castlelake legger stor vekt på å levere verdier til sine investorer, samtidig som de tar hensyn til miljømessige, sosiale og styringsmessige (ESG) faktorer. De forstår viktigheten av å drive virksomhet på en bærekraftig måte og tar skritt for å integrere ESG-hensyn i sine investeringsbeslutninger.

Fremtiden til  Castlelake

Med en vellykket historie med å skape verdier for investorer og en bred portefølje av investeringer, ser Castlelake lyst på fremtiden. De fortsetter å utforske nye muligheter og utvide sin globale tilstedeværelse. Som et selskap som er kjent for innovasjon og strategisk tenkning, vil vi sannsynligvis se mer spennende utvikling fra Castlelake i årene som kommer.

I en verden der investeringsmuligheter er stadig i endring, har Castlelake utmerket seg som en pålitelig og dynamisk aktør. Deres mangfoldige portefølje, globale tilstedeværelse og fokus på verdier og bærekraft gjør dem til et selskap som fortjener oppmerksomhet i investeringsverdenen. Som de fortsetter å forme fremtiden for alternative investeringer, vil Castlelake trolig forbli en nøkkelspiller innen bransjen.

 

tilbake for fullt i Norge SAS sine nye investorer
Foto: KLM / AirFrance.

Air France-KLM

Air France/KLM, en stor aktør i den globale luftfartsindustrien, har sin opprinnelse i den historiske fusjonen mellom to av Europas fremste flyselskaper – Air France og KLM Royal Dutch Airlines. Denne foreningen, som ble fullført i mai 2004, har formet en spennende reise for begge selskapene og endret luftfartslandskapet.

Historie

Air France, grunnlagt i 1933, har hele tiden vært nasjonens stolthet som Frankrikes nasjonale flyselskap. Gjennom årene har det tjent som en viktig representant for landet i den internasjonale luftfartsverdenen.

På den andre siden, KLM Royal Dutch Airlines, som ble etablert i 1919, er anerkjent som verdens eldste flyselskap som fremdeles bærer sitt originale navn. Dets historie spenner over et århundre med kontinuerlig tjeneste og innovasjon.

Fusjonen

Resultatet av denne bemerkelsesverdige sammenslåingen var opprettelsen av Air France-KLM Group, et selskap med fotavtrykk i både Nederland og Frankrike. Det som var spesielt med denne fusjonen, er at begge selskapene fortsatte å eksistere som separate enheter, opprettholde sine nasjonale identiteter og merkevarer.

Status i dag:

Air France-KLM er nå blant verdens største luftfartsgrupper, med en omfattende ruteplan som binder sammen internasjonale destinasjoner verden over. Denne imponerende rekkevidden gir reisende et mangfoldig spekter av valgmuligheter.

Selskapet opererer også flere datterselskaper, inkludert Transavia og andre regionale enheter, for å imøtekomme ulike markeder og reisendes behov. 

Som mange andre luftfartsselskaper, har Air France-KLM møtt utfordringer i kjølvannet av COVID-19-pandemien. Dette førte til reduksjon i flytrafikk og økonomiske utfordringer. Som respons har selskapet implementert tiltak som inkluderer reduksjon av ansatt antall og kapasitetsjusteringer.

Selskapet har også satt fokus på bærekraftige flyvninger og miljøvennlige initiativer for å redusere sitt karbonavtrykk og forplikter seg til å forme fremtidens luftfart på en bærekraftig måte.

Lind Invest

Lind Invest er et dansk investeringsselskap som ble grunnlagt i 1992 av Frederik Lind og hans bror Lars Lind. Selskapet har spesialisert seg på langsiktig kapitalforvaltning og investerer i en rekke bransjer, inkludert shipping, eiendom, og teknologi. De er kjent for sin unike investeringsfilosofi, som fokuserer på å bygge solide partnerskap med selskaper de investerer i. Lind Invest er også kjent for sitt sterke fokus på bærekraftige investeringer og samfunnsansvar.

SAS åpner 20 nye ruter sommeren 2023

Oppsummert SAS sine nye investorer

En annen bemerkelsesverdig endring er SAS’ beslutning om å forlate Star Alliance og bli medlem av SkyTeam, en annen global flyallianse. Dette kan potensielt endre hvordan SAS samarbeider med andre flyselskaper og påvirke reiseopplevelsen for passasjerer. Men det er viktig å merke seg at ingen umiddelbare endringer forventes, og SAS vil fortsette å operere som vanlig i overskuelig fremtid.

Hva angår SAS’ populære bonusprogram, EuroBonus, og en mulig fremtid i Air France-KLMs bonusprogram, Flying Blue, har SAS-sjef Anko van der Verff uttalt at det for øyeblikket ikke er noen planer på mellomlang til lang sikt. Dette gir passasjerene en viss grad av trygghet når det gjelder deres opptjente fordeler.

SAS har tatt store skritt for å overleve, og mens det er usikkerhet knyttet til selskapets fremtid, gir denne kapitalinnsprøytningen og strategiske endringene håp om at SAS kan komme sterkere ut av krisen og fortsette å betjene passasjerer over hele verden.

2 comments

  1. ingen ved hvad der sker om XX år, framtiden ved vi intet om, håbet kan man have.

Comments are closed.