Flyselskap

Flyallianser: Hva er det, og hva betyr det for deg ?

Flyallianser

Flyreiser er en essensiell del av livet for mange mennesker, enten det er for forretningsreiser eller ferieeventyr. Og bak kulissene i luftfartsbransjen skjer det en hel verden av samarbeid og partnerskap som påvirker hvordan vi reiser. En viktig del av dette er flyallianser. Men hva er egentlig en flyallianse, og hva betyr det for SAS nå som de går gjennom store endringer?

Hva er en flyallianse?

En flyallianse er en sammenslutning av flyselskaper som jobber sammen for å tilby et bredt spekter av fordeler for sine passasjerer. Dette samarbeidet kan omfatte alt fra deling av ruter og kapasitet til gjensidig godkjenning av bonusprogrammer. I bunn og grunn handler det om å gi passasjerene flere valgmuligheter og en jevnere opplevelse når de reiser med ulike flyselskaper i alliansen.

Fordeler med flyallianser

Når du for eksempel ønsker å bestille en reise med bonuspoeng, kan du i teorien bestille med alle flyselskapene i en flyallianse. La oss se på SAS som et eksempel. Som medlem av Star Alliance, kunne du bruke dine EuroBonus-poeng på reiser med en rekke forskjellige selskaper over hele verden. Dette gir deg fleksibilitet og muligheten til å utnytte dine opptjente fordeler på en praktisk måte.

En annen fordel kommer til syne når noe uforutsett skjer, som forsinkelser eller kanselleringer. Hvis du er på en reise med et selskap som er en del av en flyallianse, kan alliansepartnerne hjelpe deg med å finne alternative reiseplaner. Dette kan være uvurderlig når tiden er knapp og du trenger assistanse.

Star Alliance bonusbilletter ABC Verden Rundt bonusreiser med Star Alliance

SAS og flyallianser

Nå har det imidlertid skjedd store endringer for SAS. Etter å ha vært en viktig del av Star Alliance, som er den største flyselskapsalliansen i verden, har SAS besluttet å gå sin egen vei. Dette betyr at de forlater et samarbeid som de selv var med på å grunnlegge. 

Hvis de går videre med planen om å bli en del av Air France-KLMs allianse, SkyTeam, vil de bli en del av den minste av de tre store alliansene. Dette kan innebære endringer i hvordan du som passasjer kan bruke dine EuroBonus-poeng og hvilke fordeler du kan forvente når du reiser med SAS.

Konklusjon

Flyallianser er komplekse nettverk av samarbeid som har stor innvirkning på måten vi reiser på. For SAS betyr overgangen fra Star Alliance til SkyTeam store endringer i hvordan de samarbeider med andre selskaper. Og hvordan du som reisende kan dra nytte av disse samarbeidene. Hold øynene åpne for oppdateringer fra SAS, da endringene kan påvirke deg som kunde og din reiseopplevelse i fremtiden.

3 comments

  1. Knallbra at SAS blir innlemmet i FB. Gleder meg til et enda bedre lojalitetsprogram

  2. Så bra at du liker det. Jeg tror det kan bli kjempe bra. Håper ikke LTG og Pandion drunker i slagsmålet.

Comments are closed.