Flyselskap

Air France-KLM Group og Etihad airways utvider samarbeidet

KLM Group og Etihad
Pressefoto: Etihad Airways.

Torsdag 7. september 2023  undertegnet Air France-KLM Group og Etihad Airways en intensjonsavtale (MoU). Hensikten er å forsterke samarbeidsmulighetene innen passasjertrafikk, lojalitetsprogrammer, talentutvikling og vedlikehold.

Undertegnelsesseremonien fant sted på Air France-KLM Groups hovedkontor i Paris, Frankrike, i nærvær av Angus Clarke, Chief Commercial Officer i Air France-KLM, og Arik De, Chief Revenue Officer i Etihad Airways.

Gjennom dette partnerskapet, og med forbehold om nødvendige regulatoriske godkjennelser, vurderer Air France-KLM og Etihad å utvide sine codeshare- og interline-avtaler som ble startet i 2012. Som et første skritt har mer enn 40 nye ruter som dekker destinasjoner over hele Europa, Midtøsten, Asia-Stillehavsområdet og Australia blitt tilgjengelige for bestilling fra i dag, med reisedatoer så tidlig som vintersesongen 2023.

MoU’en innebærer også muligheten for frequentflyers både hos Flying Blue og Etihad Guest til å opptjene og bruke poeng hos Air France, KLM og Etihad. Selskapene vil også utforske samlokalisering av terminaler, gjensidig tilgang til lounger og bakkehåndtering, blant andre initiativer.

Etihad flyr for øyeblikket daglige flyvninger til både Paris-Charles de Gaulle og Amsterdam Schiphol fra Abu Dhabi internasjonale flyplass.

Foto: KLM.

Air France-KLM Group og Etihad utvider samarbeidet

Air France vil begynne med daglige flyvninger mellom Paris-Charles de Gaulle og Abu Dhabi internasjonale flyplass fra 29. oktober 2023.

Jeg er glad for å videreutvikle vårt samarbeid med Etihad Airways. Dette 11-årige samarbeidet utvides nå enda mer, da vi har som mål å utforske muligheter innen vedlikehold og lojalitet, i tillegg til å utvide rutenettet til fordel for våre kunder fra hele verden. Attraktiviteten til Abu Dhabi som destinasjon og knutepunkt, drevet av Etihads store tilstedeværelse som strekker seg over Sør- og Sørøst-Asia, samt Australia, gir betydelig berikelse til dette samarbeidet. Dette øyeblikket markerer vårt felles engasjement for å tilby sømløse, førsteklasses, kundeorienterte reiseopplevelser for vår globale kundebase.

Angus Clarke, Executive Vice President og Chief Commercial Officer i Air France-KLM

Foto: Etihad Airways.

Vi ser frem til å utvide vårt samarbeid med Air France-KLM, og denne MoU’en er en bekreftelse på vår felles visjon om å skape førsteklasses reiser for våre gjester. Denne MoU’en bygger videre på vårt eksisterende samarbeid ved å utforske dypere nettverksforbedringer, samtidig som vi tilbyr bedre tilkobling mellom Abu Dhabi og Paris, og utnytter det omfattende AF-KL-nettverket til Europa og utover. Den bekrefter Etihads intensjon om å styrke Abu Dhabis kulturelle og økonomiske vekst, samtidig som vi ser frem til å ønske flere gjester velkommen til vårt hjem og tilby bedre reisefordeler og forbedrede kundeopplevelser underveis.”

Arik De, Chief Revenue Officer I Etihad.

Dette spennende samarbeidet mellom Air France-KLM Group og Etihad Airways vil utvilsomt tilby reisende en enda mer sømløs og berikende opplevelse når de utforsker destinasjoner over hele verden. Med flere ruter og fordeler for lojale passasjerer er det en gledelig nyhet for reiselystne globetrottere.

Foto: Pixabay.com

Memorandum of Understanding (MoU)

I forretningsverdenen og diplomatisk sammenheng, støter vi ofte på uttrykket “Memorandum of Understanding” eller MoU. Men hva betyr egentlig dette uttrykket, og hva er hensikten med en MoU?

En MoU er i utgangspunktet en skriftlig avtale som brukes til å formalisere en forståelse eller intensjon mellom to eller flere parter. Denne formen for avtale er ofte mindre formell enn en juridisk bindende kontrakt. Men den spiller likevel en viktig rolle når det gjelder å etablere et grunnlag for samarbeid og handlingsplaner.

En MoU brukes når to eller flere parter har en felles interesse i å samarbeide på visse områder. Den tjener som en erklæring om at partene er enige om å jobbe sammen for å oppnå bestemte mål. Dette kan omfatte alt fra næringslivssamarbeid til diplomatiske forhold mellom land.