Flyselskap

SAS og Apollo Management: En nødvendig allianse under konkursbehandlingen

SAS flyr igjen politianmelder SAS SAS og Apollo
SAS Airbus A350-900. Pressefoto: SAS.

I løpet av fjoråret befant SAS (Scandinavian Airlines System) seg i en finansiell utfordring som tvang selskapet til å søke konkursbeskyttelse i USA. Dette ble et avgjørende øyeblikk for flyselskapet. I denne perioden ble det etablert en betydningsfull kontakt med Apollo Global Management. Det ble game-changer og skulle spille en viktig rolle i å sikre SAS’ fremtid.

I august i fjor kom det bemerkelsesverdige tilsagnet fra Apollo Global Management om å tildele SAS et likviditetslån på imponerende 700 millioner dollar. Dette låneprosjektet var essensielt for å gi SAS muligheten til å operere som vanlig under hele konkursbehandlingen i USA. For et flyselskap som allerede stod overfor store utfordringer som følge av pandemien, var dette en livreddende avtale.

Det er verdt å merke seg at selv om Apollo stod klar til å gi SAS denne betydelige økonomiske støtten. Valgte SAS bare å realisere 350 millioner dollar av lånet, tilsvarende 3,7 milliarder kroner. Dette beløpet var tilstrekkelig til å opprettholde SAS’ operasjoner, og det bidro til å gi selskapet nødvendig økonomisk pusterom.

SAS og Apollo
SAS har vært hjulpet av Apollo Management in New York. Foto: Apollo Management.

 

SAS og Apollo

Apollo Global Management hadde lenge vært favoritten til å bli den nye storeieren av SAS. Dette var en spennende utvikling, da det kunne ha ført til betydelige endringer i selskapets styring og strategi. Imidlertid ble resultatet annerledes enn mange hadde forventet, da vinnerbudet ble kunngjort, og Apollo til slutt ikke ble SAS’ nye storeier.

Saken mellom SAS og Apollo Global Management er et fascinerende eksempel på hvordan internasjonale selskaper må søke ekstern finansiell hjelp for å overleve i perioder med økonomisk usikkerhet. Dette samarbeidet mellom et skandinavisk flyselskap og en global kapitalforvalter viser betydningen av å tilpasse seg raskt til endrede økonomiske forhold.

Selv om Apollo ikke endte opp som eier av SAS. Deres rolle i å støtte selskapet gjennom konkursbeskyttelsen bli husket som en avgjørende milepæl i SAS’ historie. Selskapet har nå muligheten til å gjenoppbygge seg selv og tilpasse seg det stadig skiftende landskapet innen luftfart og reiselivsindustrien.

Det gjenstår å se hva fremtiden vil bringe for både SAS og Apollo Global Management. Men samarbeidet mellom dem vil uten tvil bli husket som et eksempel på hvordan virksomheter kan finne styrke og muligheter selv i de tøffeste tidene.

domstolen
Foto: Pixabay.com

SAS: Alt står i fare

Apollo kan fortsatt by på SAS. Årsaken til at dette fortsatt er en mulighet, er at vinnerbudet som SAS’ meldte om sist tirsdag inneholder flere forbehold.

SAS ga i siste liten budvinnerne fritak for flere forhold. Det gjelder både fritak fra å signere en endelig investeringsavtale med SAS. Og fritak fra å levere en fullstendig plan for refinansiering. Dette siste kalles en Chapter 11 plan.

Nå hevder altså SAS at utbetalingen på 3 millioner dollar er helt nødvendig for at budvinnerne skal ønske å gå videre i prosessen med dem.

– Budgiverne har gjort det klart at det ikke kan kreves av dem å investere den ekstra tiden. Utgiftene som er nødvendige på dette stadiet, for å gjennomføre transaksjonen uten betaling av refusjon for utgifter på en fremskyndet basis.

2 comments

  1. Hvilke DYRE advokater har SAS brugt som nu fører til dette ?
    De skal sikkert have endnu flere millioner.
    Tager det dog aldrig slut med SAS og dårlig lederskab og rådgivning,
    Nu starter Tja op eller 😇🥲

  2. For os vanlig dødelige er det uforståeligt hvad der sker.
    At mine aktier forsvinder , det jan jeg leve med DKK 76,16 , det var kun for jeg vilje støtte det firma jeg arbejdet i, og var stolt af. i 48+ år og bare vide, det er/var meg.
    Nu nye alliancer, kiv og problemer ned hvad som er/var/vil blive det skaber da ikke ro eller tillid til ledelse der har lavet disse aftaler.🥲🥲🥲🥲🥲

Comments are closed.