Flyselskap

United Airlines endrer ombordstigningsprosessen – vil det fungere ?

United Airlines endrer
United Polaris Business Class sete. Foto: United airlines

United Airlines endrer ombordstigningsprosessen for passasjerer i økonomiklasse. Reisende med vindusseter gå om bord først fra neste uke, en endring som vil fremskynde ombordstigningen for flyvninger. Flyselskapet sa i en intern melding at de vil implementere planen den 26. oktober.

Planen, kjent som WILMA, for vindu (Window), midtsete (Middle)  og midtgang (Aisle). WILMA er blitt testet på fire amerikanske flyplasser og et knutepunkt. United sier at det har vist seg å spare opptil to minutter i ombordstigningstid.

United Airlines endrer til WILMA

Endringen vil begynne med passasjerer i gruppe 4. De med vindusseter vil gå om bord først, deretter de med midtsete og til slutt de med midtgangsete. United sier at flere kunder på samme økonomi-reservasjon, for eksempel familier, vil få lov til å gå om bord sammen. Planen vil bli implementert på innenlandsflyvninger og noen internasjonale flyvninger. Reisende First class og Polaris Business Class vil ikke oppleve endringer i ombordstigningsprosessen. Det er heller ingen endringer for forhånds-ombordstigningsgruppen som inkluderer reisende med nedsatt funksjonsevne, mindreårige som reiser alene, aktive militære og familier som reiser med barn som er 2 år eller yngre.

På tirsdag rapporterte United at de tjente 1,14 milliarder dollar i det ferietunge tredje kvartalet. Men flyselskapet spådde svakere fortjeneste resten av året på grunn av de stigende prisene på flydrivstoff og suspensjonen av flyvninger til Tel Aviv under konflikten mellom Israel og Hamas. United sa at deres justerte fortjeneste for fjerde kvartal vil være mellom 1,50 og 1,80 dollar per aksje, lavere enn av Wall Streets forventninger på 2,09 dollar per aksje. På det høyere nivået for Uniteds prognose antar de at flyselskapet vil gjenoppta flyvninger til Tel Aviv neste måned, mens det lavere nivået antar ingen flere flyvninger i år. United og mange andre flyselskaper stanset flyvningene kort tid etter at Hamas-militanter angrep Israel den 7. oktober.

Om United Airlines

United Air Lines, Inc også kjent under varemerket United Airlines er et amerikansk flyselskap grunnlagt i 1934. Hovedkontoret er i Elk Grove Village, Illinois, USA. Selskapet har om lag 61 000 ansatte og opererer 540 fly per januar 2002. Siden desember 2002 har selskapet operert under konkursbeskyttelse. United er som SAS medlem av Star Alliance.

United var tidligere et datterselskap av Boeing og ble etablert som Boeing Air Transport i 1926 og omstrukturert til United Air Lines i 1934. To fly fra United Airlines ble kapret og brukt i terrorangrepet 11. september 2001.

United fusjonerte i 2012 med Continental Airlines og ble med det ett av verdens største flyselskap. På flyene står det «United» mens resten av logoen er Continentals tidligere. UAL var verdens største operatør av flytypene Douglas DC-8, Boeing 720 og Boeing 727.

I november 2016 kunngjorde de at de ville lansere en ny billett, kalt Basic Economy, der passasjer må betale for å bruke hattehyllen. Denne billettypen skal i første omgang kunne brukes på utvalgte innenlandsruter i USA. United Airlines blir det første store selskapet som tar i bruk denne type billett.

Kilde: Wikipedia.

1 comment

  1. jepp , har opplevd slik ombordstigning , i fra Manilla til Amsterdam, når vi kom til gaten , var det 3 båser , som du ble henvist til etter hvilket sete du hadde. det var veldig effektivt .

Comments are closed.