Flyselskap

Lufthansa Group avslutter salget av LSG Group

LSG Group
Foto: LSG / Lufthansa Group.

Deutsche Lufthansa AG har nå avsluttet salget av den gjenværende delen av LSG Group. Med avslutningen av salgstransaksjonen har eierskapet til LSG Group gått fra Lufthansa Group til det private investeringsselskapet Aurelius Group, som avtalt kontraktsmessig tidligere i april i år. LSG Groups forretningsaktiviteter i Europa ble tidligere solgt til gategroup i 2019.

På vegne av hele Lufthansa Group vil jeg gjerne takke alle i LSG Group. De har vært en avgjørende del av vår gruppes suksesshistorie de siste tiårene. At Lufthansa Group nå er nummer én i Europa skyldes i stor grad våre LSG Group-kolleger, deres lidenskap og deres alltid enestående arbeid. I Aurelius Group har de nå en ny eier som kan bidra med nye ideer og investere videre i cateringbransjesegmentet. Og jeg er spesielt glad for at LSG Group, som vår partner for våre produkt ombord og våre servicekonsepter, vil fortsette å spille en viktig rolle for gjestene på våre gruppes medlemsflyselskaper.

Remco Steenbergen, Chief Financial Officer i Deutsche Lufthansa AG.

Lufthansa gruppen bestiller
Lufthansa group. Pressefoto: Lufthansa.

Salg av LSG Group – satser på kjernevirksomheten

Salget av cateringdivisjonen er en del av Lufthansa Groups bredere strategi for å fokusere enda mer på sin kjernevirksomhet innen lufttransport. Dermed ytterligere øke lønnsomheten til sine medlemsflyselskaper. “Etter avtalene tidligere i år om salget av Airplus og vår oppkjøp av eierandeler i ITA, bekrefter denne avslutningen på salget av virksomheten ytterligere at vi konsekvent følger vår strategi og dermed driver vår gruppes transformasjon,” avslutter Steenbergen.

I dag markerer begynnelsen på et nytt kapittel i selskapets lange historie. Vi ser frem til de kommende mulighetene. Vi vil gjerne takke Lufthansa Group. I alle årene vi har vært en del av det, har Lufthansa Group hjulpet oss med å bli en leder i vår bransje. Spesielt under pandemien, men også i post-pandemiske tider, har LSG Group bevist sin verdi og styrke som en av de viktigste cateringleverandørene innen lufttransportsektoren. Vi er stolte av å ha vært en del av Lufthansa Group. Nå er vi klare til å skrive et nytt kapittel i selskapets historie og suksess. Våre takker går også, selvfølgelig, til Aurelius Group, for deres tillit til vårt potensial og deres vilje til å investere i vår fremtid.

Erdmann Rauer, administrerende direktør i cateringdivisjonen

Salget av catering virksomheten omfatter alle gruppens klassiske cateringaktiviteter, sammen med virksomheter innen salg ombord og matvarehandel. Salget inkluderer også alle merkene til LSG Group. Inkludert de 131 LSG Sky Chefs cateringoperasjonene i Amerika (USA og Latin-Amerika), Asia-Stillehavet og vekstmarkeder. Ombordretailspesialisten Retail InMotion (RiM) med base i Dublin og SCIS Air Security Services i USA er også inkludert. LSG Group har totalt rundt 20 000 ansatte og driver 36 fellesforetak over hele verden.

LH forrett

Om LSG Sky Chefs

LSG Sky Chefs er varemerket til LSG Lufthansa Service Holding AG, som er verdens største leverandør av flycatering (selv om Gate Gourmet hevder tittelen til verdens største «uavhengige» leverandør. Det er et datterselskap av Deutsche Lufthansa AG. En del av selskapet var tidligere eid av AMR Corporation, morselskap av American Airlines. Dets primære forretningsfunksjon er å forberede og levere mat, drikke og snacks til fly til innenlandske og internasjonale flyvninger.