Flyselskap Sky Team

KLM hyllet for bærekraft og avfallshåndtering

tilbake for fullt i Norge avfallshåndtering
Foto: KLM / AirFrance.

Flyselskapet KLM har nylig tatt hjem tre prestisjetunge priser i den årlige bærekraftskonkurransen “The Sustainable Flight Challenge” arrangert av SkyTeam. Dette markerer nok et stort steg i selskapets vedvarende innsats for å fremme bærekraft innen luftfartsindustrien. KLM hyllet for bærekraft og avfallshåndtering.

KLM ble anerkjent for sin innsats innen bærekraft på flere nivåer. Flyselskapet var best i kategorien for “Beste Avfallshåndtering” om bord og for å ha utviklet flest bærekraftsløsninger som er blitt brukt av andre flyselskaper. De ble også hedret for sin betydelige investering i 100% bærekraftig flydrivstoff.

Flyselskapets engasjement for bærekraft er et sentralt element i deres strategi for å redusere utslipp per passasjer og kilometer med 30 prosent innen 2030 sammenlignet med 2019. KLM har tydeligvis valgt å ta konkurransen som en mulighet til å utfordre bransjens bærekraftsmål og utforske grensene for eksisterende teknologi.

Det er spesielt motiverende å konkurrere innad i bransjen, og det gir verdifulle erfaringer.

Maria Hagelberg, ansvarlig for bærekraftsspørsmål i KLM i Nord-Europa

 

Totalt deltok 22 flyselskaper og over 2000 ansatte i The Sustainable Flight Challenge, som er nå arrangert for andre gang. KLM deltok med to ruter mellom Amsterdam og Trondheim samt Amsterdam og Los Angeles. For begge rutene ble det investert i 100% bærekraftig flydrivstoff (SAF), selv om det fremdeles ikke er tillatt å fly med 100% SAF i tanken.

avfallshåndtering
Foto: KLM / AirFrance.

KLMs prestasjoner i konkurransen inkluderer

  • Beste avfallshåndtering: På ruten til/fra Trondheim. KLM klarte å redusere avfallsmengden per passasjer med imponerende 96 prosent, fra bransjegjennomsnittet på 1,43 kg til bare 62 gram.
  • Mest betydningsfulle gjennombrudd innen SAF: KLM kom på en solid andre plass i denne kategorien, der hovedmålet er å fremme bærekraftig flydrivstoff. KLMs innsats for bruk av bærekraftig flydrivstoff ble hyllet.
  • Best Adoption: KLM vant denne prisen for å ha utviklet flest innovative bærekraftsløsninger som andre flyselskaper har implementert. Dette vitner om KLMs forpliktelse til kunnskapsdeling og samarbeid for å fremme bærekraft innen luftfarten.

Maria Hagelberg fra KLM Nord-Europa påpeker at samarbeid er nøkkelen for å oppnå bransjens bærekraftsmål. Prisen for “Best Adoption” føles spesielt verdifull.

KLMs prestasjoner i “The Sustainable Flight Challenge” reflekterer deres forpliktelse til å være en pioner innen bærekraftig luftfart. Og deres fremtidige ønske om å gå foran som et eksempel for resten av bransjen. Det er ingen tvil om at de vil fortsette å ta innovative skritt for å redusere sin påvirkning på miljøet og fremme en mer bærekraftig fremtid for luftfartsindustrien.