Flyplass Flyselskap

Tysk storflyplass fortsatt stengt – mann har forskanset seg i bil under fly

 Tysk storflyplass
Pressefoto. Hamburg Airport.

Søndag morgen forblir flyplassen i Hamburg stengt etter at en mann kjørte forbi sperringer og tok seg inn på flyplassområdet i et antatt forsøk på å bortføre et barn. Tysk storflyplass fortsatt stengt.

Et betydelig antall politibiler og ambulanser var parkert på flyplassen lørdag kveld, og politiet holdt området under nøye overvåkning.

Hamburg-politiet kunngjør at politiinnsatsen fortsetter, og flydriften vil være innstilt på ubestemt tid. Passasjerer blir bedt om å vente med å dra til flyplassen, som for øyeblikket er sperret av. Dett vil være kanselleringer og forsinkelser i løpet av dagen.

Ifølge den tyske avisen Bild, hadde mannen et fire år gammelt barn i bilen, og kona hans varslet politiet om at han var på vei til flyplassen. Mannen har forskanset seg i bilen med barnet inne på flyplassområdet.

Kona skal ha uttrykt frykt for at mannen planla å bortføre barna, selv om det foreløpig ikke er noe som tyder på at dette er en terrorhandling.

Mannen skal ha avfyrt skudd i luften og kastet to brennende flasker, såkalte molotovcocktails. Heldigvis ble brannene slukket raskt, og det er ingen meldinger om skadde.

Sent lørdag kveld uttalte politiet at de tror strid om foreldrerett kan være årsaken til bortføringsforsøket. Barnets far hadde tatt barnet fra moren, muligens med makt, før han dro til flyplassen. På flyplassen har psykologer og forhandlingsspesialister senere fått kontakt med mannen for å håndtere situasjonen.

Tysk storflyplass  – Hamburg

Hamburg lufthavn er den femte travleste av Tysklands kommersielle flyplasser målt etter antall passasjerer, og registrerte 17 231 687 passasjerer og 156 388 flybevegelser i 2018. Fra juli 2017 hadde den flyvninger til mer enn 130 hovedsakelig europeiske byområder og fritidsdestinasjoner, samt to langdistanseflyvninger til Dubai og Teheran. Flyplassen er utstyrt for å håndtere bredkroppsfly, inkludert Airbus A380.

Hamburgs andre flyplass, Hamburg Finkenwerder Airport, hvor Airbus-fabrikken er lokalisert, er ikke åpen for kommersiell trafikk.