Flyselskap Star Alliance

SAS trafikktall – oktober 2023

SAS vurderer Karibia oktober 2023
Foto: SAS Twitter – Lima

Markedet for flyreiser viser fortsatt vekst. SAS trafikktall for oktober 2023 viser en vekst på 14% sammenlignet mot 2022.

I oktober 2023 opplevde SAS en økning i antall passasjerer, noe som reflekterer den vedvarende veksten i flyreisemarkedet. Markedet for flyreiser har gradvis kommet seg etter utfordringene det har møtt de siste årene, og SAS har spilt en viktig rolle i denne utviklingen.

2,2 millioner passasjerer valgte SAS i oktober 2023

I løpet av oktober måned valgte 2,2 millioner passasjerer å reise med SAS, noe som tilsvarer en økning på 14 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Dette indikerer en stabil etterspørsel etter flyreiser og SAS som en foretrukken operatør.

Vekst i kapasitet og passasjerkilometer

SAS har også økt sin kapasitet, som har økt med 15 prosent i forhold til samme måned i fjor. Målt i passasjerkilometer (RPK) opplevde selskapet en økning på 17 prosent sammenlignet med oktober året før. Dette vitner om selskapets evne til å betjene en økende etterspørsel.

Viktig milepæl for SAS FORWARD-planen

I tillegg til passasjertallene har SAS annonsert en betydningsfull milepæl for sitt SAS FORWARD-program. Selskapet har inngått en investeringsavtale med det vinnende budkonsortiet som styrker sitt økonomiske fundament. Denne avtalen viser tillit til SAS og deres potensial til å forbli en ledende aktør i flyindustrien i mange år fremover.

SAS er forpliktet til å lede an i en tid med økt bærekraft og vekst, og oktobertallene viser at de er godt posisjonert til å oppfylle denne forpliktelsen.

wetlease fyllingsgrad

YIELD, FYLLINGSGRAD OG SETEKILOMETER

Yield angir inntekten per fløyet passasjerkilometer, eller sete med passasjerbelegg.

Fyllingsgraden, eller kabinfaktoren, angir hvor stor andel av flyets seter som er blitt booket. I et fly med 200 seter og en kabinfaktor på 77 prosent vil det dermed være 154 seter med passasjerer. Jo høyere fyllingsgrad, jo bedre.

Total kapasitet (ASK) angir hvor mange setekilometer selskapet har fløyet i en periode. Flyr et fly på 200 seter én kilometer har man produsert 200 setekilometer.

Inntektsgivende setekilometer (RPK) er antallet setekilometer fløyet der man hadde passasjerer i setene.

Deler man RPK på ASK får man fyllingsgraden.

Man kan videre regne seg frem til selskapets billettinntekter ved å gange yielden med inntektsgivende setekilometer (RPK).