Flyselskap

SAS inngår bindende avtale – Apollo Global management er ute av spillet

Travel Pass Biofuel amerikanske domstolen bindende avtale
Foto: SAS.

SAS har nå bekreftet at de har inngått en bindende avtale med Castlelake og Air France-KLM, samt deltagelse fra Lind Invest og den danske staten. Dette markerer en viktig milepæl i SAS sin Chapter 11-prosess i USA. Investeringen beløper seg til totalt 13,2 milliarder svenske kroner. En økning fra den tidligere ikke-bindende avtalen som ble inngått 3. oktober, som lå på 12,9 milliarder svenske kroner.

Den nye avtalen inkluderer 500 millioner dollar i såkalt DIP-finansiering fra Castlelake, som vil erstatte det eksisterende DIP-lånet som SAS hadde fra Apollo Global Management. Dette utgjør 5,5 milliarder svenske kroner.

Når SAS søkte konkursbeskyttelse i USA, var Apollo Global Management allerede involvert. De hadde tidligere forpliktet seg til å låne SAS 700 millioner dollar for likviditet, selv om SAS bare trakk 350 millioner dollar (tilsvarende 3,7 milliarder kroner) av dette lånet. Apollo spilte en sentral rolle for å sikre at SAS kunne operere normalt under konkursbehandlingen i USA.

domstolen
Foto: Pixabay.com

Bindende avtale – nye investorer på plass

Apollo var en sterk kandidat til å bli SAS sin nye hovedeier frem til budvinneren ble annonsert. Etter budvinneren var kunngjort, forsøkte Apollo å stoppe en utbetaling på 3 millioner dollar fra SAS til vinnergruppen. Dette førte til en konflikt da SAS mente at utbetalingen var avgjørende for videre forhandlinger og signering av den endelige kjøpsavtalen.

Med den nye avtalen blir eierstrukturen som følger:

  • Castlelake får 32 prosent av aksjene og 55,2 prosent av den konvertible gjelden.
  • Den danske stat får 25,8 prosent av aksjene og 30 prosent av den konvertible gjelden.
  • Air France-KLM får 19,9 prosent av aksjene og 4,8 prosent av den konvertible gjelden.
  • Lind Invest får 8,6 prosent av aksjene og 10 prosent av den konvertible gjelden.

De resterende cirka 13,6 prosent av aksjene vil bli fordelt mellom og eid av visse kreditorer som kan motta kompensasjon i aksjer.

Den bindende avtalen er signert, men må fremdeles godkjennes av dommeren i den amerikanske konkursdomstolen i New York.

8 comments

  1. Er i opfattelse af at største aksje post går til danske stat og Lind finans 👌👌.. uanset så blir det feil og fremføre at air France og klm overtar sas..🤔🤔 SAS er stadig et selvstændigt selskab, med nye aktionærer 👌👌👌🇩🇰🇩🇰🇩🇰

Comments are closed.