Dubai Air Show Flyselskap

airBaltic inngår ambisiøs avtale med Airbus – vil utvide flåten til 100 Airbus A220-300 innen 2030

ambisiøs avtale med Airbus
Foto: airBaltic.

Under Dubai Airshow 2023 kunngjorde det latviske nasjonale flyselskapet airBaltic og flyprodusenten Airbus en bindende kjøpsavtale for 30 Airbus A220-300-fly, med opsjon på ytterligere 20 fly av samme type. Det er en ambisiøs avtale med Airbus.

Med denne avtalen har airBaltic som mål å operere en flåte på 100 A220-300-fly innen 2030. Det vil gjøre selskapet til den største A220-kunden i Europa, samtidig som de fortsetter å være verdens største operatør av A220-300.

Denne dagen markerer en betydningsfull milepæl i airBaltics historie – våre planer om for første gang å operere en flåte på 100 fly innen 2030. I nesten syv år har Airbus A220-300 vært ryggraden i våre operasjoner og har spilt en sentral rolle i airBaltics internasjonale suksesshistorie. Som den globale lanseringskunden for Airbus A220-300 fortsetter vi å være en stolt ambassadør for den. Vi er takknemlige overfor våre partnere i Airbus for utrolig støtte, tillit og samarbeid gjennom disse årene.

Martin Gauss, President og CEO i airBaltic

Ambisiøs avtale med Airbus

«Vi takker airBaltic for å være en slik ambassadør for A220 med denne gjentatte bestillingen. A220 har vært instrumentet for airBaltic i suksessen og veksten så langt. Og vi hos Airbus er spesielt stolte av å utvide dette partnerskapet langt inn i fremtiden med denne siste bestillingen», sa Christian Scherer, Airbus Chief Commercial Officer og Head of International. «A220 tilbyr unike egenskaper når det gjelder rekkevidde, ytelse, og ikke minst, passasjerappell. Det er et spillbytter for våre kunder i dette viktige markedet, som vi betjener med mindre drivstofforbruk, lavere utslipp og støy, og gjør A220 til et globalt valg for borgere.»

I slutten av 2016 ble airBaltic den globale lanseringsoperatøren av A220-300, og siden mai 2020 har selskapet drevet alle sine flyvninger med en flåte bestående kun av denne flytypen. Så langt har selskapet transportert mer enn 13 441 000 passasjerer på Airbus A220-300-fly. A220-300-flyene til airBaltic har gjennomført over 150 000 flyvninger og fløyet 328 000 blocktimer.

Airbus A220-300 har overgått selskapets forventninger, og den leverer bedre samlet ytelse, drivstoffeffektivitet og komfort for både passasjerer og ansatte. Dette flyet gir en utmerket flyopplevelse med fordeler som bredere seter.

airBaltic

airBaltic er et flyselskap etablert i 1995. Den største eieren er den Latviske stat med 97,97% av aksjene, mens resten av aksjonærene har 2,03%. Gjennom de siste 27 årene har airBaltic utviklet, et sterkt og internasjonalt respektert flyselskap. Selskapet har mer enn 2 300 ansatte. airBaltics flyflåte består av 44 Airbus A220-300 fly og er en av Europas yngste flyflåter. Flyselskapet har mottatt en rekke internasjonale priser blant annet for både innovative og service. Skytrax har to år på rad kåret airBaltic til beste flyselskap i sin region. I tillegg mottok airBaltic i 2022 IATAS lagpris for mangfold og inkluderings. I 2023 ble de tildelt APEXs Passengers Choice Award of Best Cabin Service i Europa.

airBaltic flyr mer enn 100 ruter fra Riga, Tallin, Vilnius og Tampere og tilbyr videre forbindelse til en lang rekke destinasjoner på flyselskapets rutenett i Europa, Midtøsten, Nord Afrika og Kaukasus regionen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: