Dubai Air Show Flyselskap

flydubai Inngår gigant avtale med Boeing – 30 Dreamliners til 11 milliarder dollar

11 milliarder dollar
Pressefoto: flydubai.

I en historisk avtale kunngjorde flydubai, basert i Dubai, i dag at de har forpliktet seg til å kjøpe 30 Boeing 787-9 Dreamliners fra Boeing [NYSE: BA]. Denne avtalen markerer flydubais første inntreden i markedet for widebody fly. Det representerer en diversifisering av selskapets eksisterende flåte bestående utelukkende av Boeing 737-fly. 11 milliarder endte regnestykket på.

Avtalen, verdt imponerende 11 milliarder dollar, ble offentliggjort på Dubai Airshow 2023, hvor signeringsseremonien ble æret med tilstedeværelsen av høytstående emiratarabiske ledere, inkludert Hans Høyhet Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, kronprins av Dubai og leder av Dubai Executive Council.

En Milepæl i flydubais Historie

Denne ferske ordren på 30 Boeing 787-9 Dreamliners er den fjerde ordren som flydubai har plassert siden oppstarten i 2008. Det understreker selskapets suksess og proaktive tilnærming til å utvide sin virksomhet.

I følge Hans Høyhet Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, styreformann i flydubai, representerer denne avtalen en betydelig milepæl: «Da vi i 2008 plasserte vår første ordre på 50 Boeing 737-fly, var vi trygge på den avgjørende rollen flydubai ville spille i å støtte Dubais luftfartsnav. Jeg er stolt over å se flydubai utvikle seg videre, overgå merkelapper og utfordre tradisjonelle konvensjoner rundt reising.»

11 milliarder dollar – en allsidig flåteutvidelse

Ghaith Al Ghaith, administrerende direktør i flydubai, understreket viktigheten av innovasjon i selskapets beslutningsprosess: «Innovasjon er kjernen i alt vi gjør hos flydubai. Vi er forpliktet til å tilby riktig produkt til riktig tid for å imøtekomme det skiftende markedet og kundenes behov. Boeing 787 Dreamliner tilbyr en perfekt kombinasjon av operasjonell dyktighet, drivstoffeffektivitet og passasjerappell.»

flydubai er for øyeblikket i prosessen med å evaluere motoralternativer for sin første Dreamliner-ordre. Ordrene for de 30 flyene er planlagt å bli levert fra 2026.

Sterkt Partnerskap med Boeing

President og administrerende direktør for Boeing Commercial Airplanes, Stan Deal, uttrykte stolthet over tilliten flydubai viser til Boeings produkter og sa: «Vi ser frem til å styrke dette partnerskapet ytterligere og se våre 787-9 Dreamliners spille en sentral rolle i flydubais strategiske utvidelsesplaner.»

Siden den første kommersielle tjenesten startet i 2011, har Boeing 787-familien operert på mer enn 380 nye non-stop-ruter over hele verden. Dette gir et klart bilde av Dreamlinerens allsidighet og effektivitet.

flydubais tidligere air show bestillinger

Flyselskapets tidligere ordrehistorie inkluderer betydelige milepæler:

  • Farnborough Airshow juli 2008: Første ordre på 50 Next-Generation Boeing 737-fly til en verdi av 3,74 milliarder dollar.
  • Dubai Airshow november 2013: Andre ordre på 75 Boeing 737 MAX. Og 11 Next-Generation 737-800-fly til en verdi av 11,4 milliarder dollar.
  • Dubai Airshow november 2017: Tredje ordre på 225 Boeing 737 MAX-fly til en verdi av 27 milliarder dollar. Det representerer den største ordren for enkeltgangs-fly i Midtøsten.
  • Dubai Airshow november 2023: Fjerde ordre på 30 Boeing 787 Dreamliners. Den første ordren for wide-body fly, planlagt levert fra 2026 og verdt 11 milliarder dollar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: