Article Tips

Reis til Oslo i helgen: Hvordan komme seg dit og hva du kan se der

Reis til Oslo
Foto: Tusenfryd @flickr.

En weekend i Oslo, Norges hovedstad, er en uforglemmelig opplevelse full av kultur, naturskjønnhet og en fortryllende atmosfære. Byen ligger ved Oslofjordens bredder, omgitt av majestetiske åser, og byr på en unik kombinasjon av historie, modernitet og natur. Reis til Oslo i helgen.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kommer deg til denne skandinaviske perlen. Og hvilke underverk du kan forvente å oppdage under besøket.

Reis til Oslo
Foto: Avinor.

Hvordan komme seg til Oslo?

For å komme til Oslo, Norges hovedstad, har du flere transportalternativer som gjør at du kan nå denne vakre skandinaviske byen fra ulike deler av Europa og verden.

  • Med fly: Oslo-Gardermoen lufthavn (OSL) er hovedinnfartsåren til byen. Denne internasjonale flyplassen ligger ca. 50 kilometer nord for Oslo sentrum og er et viktig europeisk knutepunkt. Fra flyplassen kan du ta Flytoget eller Flybussen, en buss som tar deg til sentrum på 20-30 minutter.
  • Med tog: Hvis du befinner deg i en europeisk storby i nærheten, for eksempel Stockholm, København eller Göteborg, kan du velge toget. Internasjonale togforbindelser, som SJs høyhastighetstog fra Stockholm. Det er en praktisk måte å komme seg til Oslo på, samtidig som du kan nyte den vakre naturen underveis.
  • Til sjøs: Hvis du foretrekker en mer naturskjønn opplevelse, kan du ta en ferge fra kystbyer i Danmark eller Tyskland. For eksempel København og Kiel, som tar deg til Oslo via de fantastiske norske fjordene.
  • Med bil: Det er også mulig å komme til Oslo med bil fra andre skandinaviske destinasjoner eller nærliggende land via et godt vedlikeholdt veinett. Vær imidlertid oppmerksom på at det kan være utfordrende å kjøre om vinteren på grunn av værforholdene.

Uansett hvilket alternativ du velger, vil du i Oslo finne en utmerket infrastruktur for offentlig transport som gjør at du kan komme deg komfortabelt rundt i byen og omgivelsene.

businesshotellreis til Oslo
Pressefoto. Grand hotel

De beste stedene å besøke i Oslo

I Oslo får du muligheten til å besøke fantastiske severdigheter for enhver smak. Du får også smake på det utsøkte kjøkkenet og utforske de vakre omgivelsene, som skoger og fjorder, som gjør den norske hovedstaden til et helt unikt reisemål.

Men det er ett sted du ikke må gå glipp av, et must, uansett om du besøker Oslo for en helg eller for lengre tid. Det er Tusenfryd.

Besøk Oslo
Foto: Tusenfryd.

Tusenfryd er Norges største fornøyelsespark 

Denne utrolige fornøyelsesparken er et sted for moro og underholdning som har trollbundet besøkende i alle aldre siden åpningen i 1988. Tusenfryd ligger ca. 20 kilometer sør for Oslo og er et populært reisemål for familier, vennegjenger og alle som liker moro og spenning.

Parken dekker et område på 55 mål og byr på et bredt utvalg av spennende attraksjoner og aktiviteter for enhver smak. Tusenfryd har noe for enhver smak, fra høyhastighets berg- og dalbaner til forfriskende vannattraksjoner, og fra avslappende forlystelser for de minste til ferdighetsspill. Noen av høydepunktene er blant annet

  • SpeedMonster: Denne vertikalt utskutte berg-og-dal-banen sender deg oppover i høy fart før du slippes løs i et fritt fall som får deg til å skrike av begeistring.
  • ThunderCoaster: En berg-og-dal-bane i tre med spennende vendinger som får deg til å føle adrenalinkicket.
  • SpaceShot: Et fritt fall-spill som tar deg høyt opp i luften før du slippes ned i et svimlende fall som gir deg en spektakulær utsikt over parken.
  • SuperSplash: En vannattraksjon som garanterer sprut og latter når du navigerer gjennom spennende vannkanaler.
  • Togbanen: En familieberg-og-dal-bane perfekt for barn og de som foretrekker en roligere opplevelse.

 

Reis til Oslo – masser av underholdning i parken

I tillegg til de spennende karusellene byr Tusenfryd på en rekke live-underholdningstilbud, restauranter og rasteplasser hvor man kan slappe av og nyte en utendørs middag. Parken er også kjent for sin vennlige atmosfære og sitt fokus på sikkerhet.

Tusenfryd er hovedsakelig i drift i sommersesongen, fra april til oktober, men åpner av og til i forbindelse med spesielle arrangementer på andre tider av året. Halloween- og julefestlighetene byr for eksempel på unike temaopplevelser og en mulighet til å nyte parken på andre tider av året.

Hvis du planlegger å besøke Tusenfryd, er det lurt å sjekke åpningstidene og billetttilgjengeligheten på forhånd, da parken kan være svært travel i høysesongen. Du kan også vurdere å kjøpe pass som gir deg ubegrenset tilgang til attraksjonene under besøket.

Reis til Oslo -hvilke andre steder er det å besøke i Oslo?

Munchmuseet er en hyllest til den berømte norske maleren Edvard Munch, mest kjent for mesterverket “Skrik”. Museet huser verdens største samling av Munchs verker, noe som gjør det til et must for kunstelskere.

Du kan også ta turen innom Det kongelige slott i Oslo, som ligger midt i byen. Dette er den offisielle residensen til Norges konge. Her kan du beundre den majestetiske arkitekturen og, hvis du er der om sommeren, få med deg det spennende vaktskiftet.

Hva med de berømte vikingene? I så fall kan du besøke Vikingskipsmuseet, der du kan ta en tidsreise tilbake til vikingtiden. Museet har flotte, velbevarte vikingskip og historiske gjenstander og gir et unikt innblikk i vikingkulturen og arven etter den.

I tillegg til disse tre landemerkene har Oslo også andre attraksjoner, som Vigelandsparken, fylt med skulpturer av den berømte billedhuggeren Gustav Vigeland, og Oslo rådhus, kjent for sin arkitektur og for å være stedet der Nobels fredspris deles ut.

Nå har du alt du trenger for å reise til Oslo og nyte alle de fantastiske attraksjonene, inkludert Tusenfryd, en av de mest spektakulære parkene i Norge og Europa.