Flyselskap Star Alliance

Turkish airlines klare for gigant ordre på 355 fly fra Airbus

gigant ordre
Foto: Turkish Airlines

I følge Hava Sosyal Medya, Tyrkias største og mest aktive “registrerte” side for sivil luftfart, er  Turkish Airlines, i diskusjoner om å plassere en gigant ordre hos Airbus for hele 355 fly.

Den påtenkte avtalen inkluderer følgende flymodeller:

  • 250 A321neo-fly
  • 75 A350-900-fly
  • 15 A350-1000-fly
  • 5 A350F-lastefly

En nesten fullstendig avtale er nå på trappene med Airbus for kjøpet av totalt 345 fly. Dette inkluderer en utvidelse av den tidligere avtalen om 10 A350-900-fly. Den samlede ordren til Airbus vil dermed nå det imponerende tallet 355.

Dersom avtalen går gjennom, vil Turkish Airlines bli verdens største operatør av Airbus A350-fly.

Historisk Beslutning

Den potensielle avtalen markerer en historisk beslutning for Turkish Airlines og styrker selskapets posisjon som en betydelig aktør i luftfartsindustrien. Med en slik betydelig økning i flåten styrker Turkish Airlines sitt globale fotavtrykk og posisjonerer seg som en ledende kraft i bransjen.

Gigant ordre – fordeler for Turkish

Dette strategiske trekket gir Turkish Airlines en bredere og mer moderne flåte som er i stand til å betjene et økende antall ruter over hele verden. A321neo-modellene vil gi selskapet større fleksibilitet på kortere ruter, mens A350-serien, kjent for sin effektivitet og komfort, vil være ideell for langdistanseflyvninger.

Samarbeidet med Airbus har allerede båret frukter. Turkish Airlines ser ut til å forsterke denne alliansen ytterligere med den kommende omfattende ordren. Airbus har etablert seg som en pålitelig partner for flyselskaper over hele verden, og denne avtalen vil ikke bare styrke Turkish Airlines’ flåte, men også markere et tett og gunstig forhold til flyprodusenten.

1 comment

Comments are closed.