Article Tips

5 steder du kan fly til for en flott fotballkamp

flott fotballkamp
Foto: Pixabay.com

Vinteren er lang og kald i Norge, og av og til føler man rett og slett for å koble ut litt. Noen ser etter sommer og sol, mens andre ser etter en underholdende sportsopplevelse og vi gir deg fem destinasjoner med flott fotballkamp.

Noe som har blitt svært populært er å dra på en fotballreise. Enten om du drar med en kameratgjeng eller familien din, så kan du kombinere fotballturen med andre flotte opplevelser rundt om i Europa. Kanskje du til og med kan logge på casino online og tippe live på fotballkampen mens du sitter på stadion omringet av titusenvis av jublene hjemmefans! Er du klar for en fotballtur i vinter?

Dette er de 5 beste stedene DU kan dra på fotballtur i Europa.

flott fotballkamp
Foto: Pixabay.com

Flott fotballkamp i Manchester – kombiner storbyferie med toppkamper i Premier League

Industribyen Manchester tilbyr et spennende storbyliv, mengder av shopping-muligheter og to av verdens største fotballklubber.

Like sørvest for bykjernen finner du den ikoniske fotballstadion Old Trafford, der Manchester United har spilt siden 1910! Med 74 000 tilskuerplasser er stadion den største i England etter Wembley, og kanskje kan du til og med se legender som sir Alex Ferguson på tribunen neste gang du skal se de røde djevlene på hjemmebane.

Kun tre kilometer øst for sentrum ligger Etihad Stadium, hvor et av verdens beste lag for tiden, Manchester City, spiller sine hjemmekamper. Laget har vunnet Premier League flere ganger de seneste årene, og vant også Champions League i 2022/23.

Her kan du garantert oppleve toppfotball på aller høyeste nivå, og se noen av verdens største stjerner som Erling Braut Haaland og Kevin de Bruyne i aksjon!

Dessuten kan du få flybilletter for bare noen hundrelapper!

Milan – mote, underholdning, god mat og Italias største derby

Milan er den nest største byen i Italia med over 1,4 millioner innbyggere. Her kombineres kunst, mote, mattradisjoner og fotballidenskap.

De to store klubben i Milan er AC Milan og Inter Milan, og begge spiller sine hjemmekamper på Stadio Giuseppe Meazza. Stadion kalles også San Siro og er en av de mest ikoniske fotballstadionene i Europa.

Her spilles også gigantoppgjøret mellom de to byrivalene – et oppgjør som garanterer fulle hus og elektrisk stemning.

Siden begge lagene spiller sine hjemmekamper på stadion, kan du oppleve italiensk fotball nærmest hver eneste helg gjennom hele høsten og vinteren.

Dessuten kan du garantert få en kulinarisk opplevelse på flere av byens flotte restauranter – kanskje du kan kombinere fotballturen med en kjærestetur?

Athen – historie, klassiske bygninger og galne fotballfans

Få byer har en rikere historie enn Athen. Byen er fødestedet for vår kultur, og både demokratiet og naturvitenskapen har oppstått herfra.

Gå rundt i byen for å oppleve fantastiske Akropolis eller sving innom Kallimarmaro stadion – der tidenes første OL i 1896 ble avholdt. De trange gatene inneholder også småbutikker, loppemarkeder, kafeer og flotte restauranter.

Men du finner også to av de aller største og mest populære fotballklubbene i Hellas, nemlig Panathinaikos og Olympiakos.

Panathinaikos F.C., der nordmannen Erik Mykland en gang regjerte, er en over 115 år gammel klubb som spiller sine kamper på Apostolos Nikolaidis Stadium midt i Athen – ikke langt fra Lykabettos amfiteater.

Like sør for Athen – i havnebyen Pireus – finner du rivalene Olympiakos. Og når disse to klubbene møtes går det virkelig hett for seg. Klubbene er blant de mest suksessfulle i ligaen gjennom tidene, og rivaleriet lever så definitivt den dag i dag.

Dortmund – kultur, julemarked og Europas mest besøkte stadion

Den tyske byen Dortmund er den åttende største i landet. Den ble grunnlagt i 882 og har en lang historie i stål- og kullindustrien. Den industrien er derimot endret i dag, og i dag er det medisin, teknologi og en rekke andre industrier som får byen til å gå rundt.

I Dortmund finner du også klubben Borussia Dortmund – en av de mest suksessfulle klubbene i Europa. De har vunnet den tyske Bundesligaen, den tyske cupen, tysk supercup, Mesterligaen, Cupvinnercupen og er stadig med og kjemper om edelt metall.

Laget spiller sine kamper på Signal Iduna Park – tidligere kjent som Westfalenstadion. Dette er den mest besøkte stadion i Europa med et snitt på rundt 80 000 tilskuere. Det gir deg en fantastisk atmosfære på stadion som du definitivt bør oppleve.

Lokaloppgjøret mot Schalke 04 fra Gelsenkirchen er et av de aller største og mest populære oppgjørene i både Tyskland og Europa. Dette Ruhr-derbyet gir deg alltid valuta for pengene!

Flott fotballkamp
Foto: Pixabay.com

Flott fotballkamp i Barcelona – arkitektoniske verker, en rik kultur og en unik fotballopplevelse

Storbyen Barcelona er hovedstaden i Catalonia-regionen i Spania og ligger like ved middelhavskysten. Byen er en viktig havneby og et økonomisk sentrum, men den er også et svært populært turistmål.

I byen kan du se Antoni Gaudís verker, den enormt populære Sagrada Famiília-kirken, Triumfbuen av Josep Vilaseca, samt mengder av fantastiske kafeer og restauranter.

Dessuten er temperaturen langt høyere enn i Norge på vinterstider. Temperaturene kan komme opp i 20 grader selv på tidlig vinterstider, og du får en snittemperatur på 12–15 grader i de siste månedene i året.

Og kanskje viktigst av alt … du kan se et av verdens beste fotballag spille sine kamper på ikoniske Camp Nou. Barcelona har spilt på stadion siden 1957 og er i dag det eneste laget som har vunnet «The Treable» (serie, cup og Champions League samme sesong) to ganger!

Det er idag  99 354 tilskuerplasser på Camp Nou. Men etter en renovering som ferdigstilles i 2024/25-sesongen vil det være plass til hele 105 000 tilskuere. Det gjør Camp Nou til den tredje største stadion i verden etter Narendra Modi Stadium i India og Rungrado 1st of May Stadium i Nord Korea.

Barcelona har vunnet La Liga hele 26 ganger og er en av de aller mest meriterte klubbene i verden. Dessuten kan du se noen av de aller største oppgjørene i spansk fotball på denne stadion.

El Classico mellom Barcelona og Real Madrid er kjent som kanskje det største derbyet i verden. Mens lokaloppgjøret mot Barcelona-klubben Espanol også trekker fulle hus i den spanske storbyen.

Er du klar for å pakke kofferten for din neste fotballreise? Hvorfor ikke sjekke ut de beste dealene hos FrequentFlyer.no først!