Flyselskap

Vil gjøre reisen bedre for passasjerer med skjulte funksjonsnedsettelser

funksjonsnedsettelser
Foto: Emirates

Emirates setter inn tiltak for å forbedre reiseopplevelsen for familier med barn med autisme eller andre nevroutviklingsforstyrrelser. Flyselskapet bil gjøre reisen bedre for passasjerer med skjulte funksjonsnedsettelser.

Sammen med Dubai International Airport (DXB) går Emirates nå sammen for å utvikle et inkluderingsprogram for familier med spesielle behov. I Dubai kan familier i forkant ledes gjennom flyplass og fly sammen med en terapeut for å simulere en ekte reise. Den simulerte opplevelsen skal gi trygghet før reisen ved å forberede dem på utstyr, prosessene og menneskene de vil møte.

Spesialisert opplæringskurs

Programmet er utarbeidet i tett samarbeid med lokale skoler, autismegrupper og andre relevante interesseorganisasjoner. I tillegg til at det hjelper familier og passasjerer med skjulte funksjonsnedsettelser å forberede seg, bruker Emirates og Dubai Airports anledningen til å videreutvikle og tilpasse sine tjenester for å best støtte passasjerer med slike behov i fremtiden.

Så langt har mer enn 29 000 flyplassansatte og kabinpersonale over hele verden fullført Emirates sitt nettbaserte interne introduksjonskurs. Her lærer de hvordan de kan hjelpe passasjerer med skjulte funksjonsnedsettelser på en empatisk måte. Kurset omfatter i tillegg offisielle støttesystemer som finnes på flyplassen.

Egen behandling av reisende med funksjonsnedsettelser

I forkant av reisen gir Emirates så mye informasjon som mulig for å gjøre planleggingen for passasjerene enklere.

Allerede ved bestilling eller innsjekk kan passasjerer informere om skjulte funksjonsnedsettelser på DXB. På flyplassen blir de møtt av spesialopplært personell som følger dem helt fra innsjekk til ombordstigning via en egen rute med prioriterte filer for innsjekk, passkontroll, sikkerhet og ombordstigning.

Mulig å forhåndsbestille

Passasjerer med skjulte funksjonsnedsettelser kan forhåndsbestille flysete minst 24 timer før avreise, og blir så langt det er mulig plassert ved siden av familie eller ledsager. Måltider kan også bestilles minst 24 timer før avreise, med glutenfrie, milde, vegetariske diabetesvennlige og barnevennlige alternativer.

De kan i tillegg kostnadsfritt sette sammen spillelister av TV-serier, filmer og musikk og videospill med Emirates sitt underholdningssystem Ice i forkant. Denne listen synkroniseres umiddelbart til passasjerens sete når flyreisen begynner.

Ved behov kan kabinpersonalet tilrettelegge for lysfølsomhet. Passasjerer i First Class og Business Class har dessuten tilgang til støykansellerende hodetelefoner.