Flyselskap SkyTeam Star Alliance

SAS sikrer finansiering for fremtiden – En viktig milepæl i SAS Chapter 11-prosessen

SAS Forward Norwegian-Widerøe oppkjøp. finansiering for fremtiden
SAS Link etableres både i Bergen og København Pressefoto: SAS

Et år har gått siden SAS startet sin reise gjennom Chapter 11-prosessen, og i dag er selskapet stolte av å kunne rapportere betydelige fremskritt og viktige hendelser under fjerde kvartal av 2023. SAS sikrer finansiering for fremtiden.

I løpet av fjerde kvartal reiste imponerende 6,8 millioner passasjerer med SAS, noe som markerer en økning på 18 prosent sammenlignet med året før. Totalt i regnskapsåret 2022/2023 reiste 23,7 millioner passasjerer med SAS, en økning på 33 prosent. Denne imponerende veksten bekrefter at passasjerene fortsetter å velge SAS og viser suksessen av vårt arbeid med å skalere opp virksomheten. Ved 2023 APEX Awards ble SAS stolt tildelt en femstjerners vurdering av våre kunder. Noe som er ytterligere bevis på selskapets engasjement for kvalitet og service.

Finansiering for fremtiden

I løpet av august 2023 til oktober 2023 økte inntektene til 12 019 MSEK, og til tross for en utfordrende periode rapporterte SAS en økning i passasjervolumet. Fremskrittene i Chapter 11-prosessen gjenspeiles i de stabile resultatene i selskapets økonomi. En viktig milepæl i dette kvartalet var sikringen av finansiering for fremtiden gjennom en investeringsavtale på 13,2 milliarder SEK med Castlelake, Air France-KLM, Lind Invest og den danske staten.

Med Chapter 11-prosessen på rett spor forventer selskapet å få godkjenning fra den amerikanske domstolen tidlig i 2024. Deretter planlegger SAS å gjennomføre en svensk selskapsrekonstruksjon på SAS AB-nivå. Til tross for at denne prosessen forventes å påvirke aksjonærer og kreditorer. SAS regner  med minimal innvirkning på den operative driften. Flyselskapet er overbevist om at engasjement for bransjens frontlinje vil fortsette med sine investorer.

Resultatene for november 2022 til oktober 2023 viser økende inntekter, og til tross for utfordringer fra valutakurser og drivstoffpriser fortsetter SAS å gjøre fremskritt. Flyselskapet har også fått positive tilbakemeldinger fra EU-kommisjonen som har godkjent SAS’ rekapitalisering fra 2020. Noe som ytterligere styrker selskapets posisjon i markedet.