Flyselskap Oneworld

Gratis flygerutdanning med British Airways

Gratis flygerutdanning
British Airways A350-900 cockpit. Foto: British Airways.

British Airways gjentar fjorårets kampanje med 100 fullfinansierte pilotutdanninger. I fjor søkte 20 000 personer på de 100 utdanningsplassene. Nå tilbyr flyselskapet igjen gratis flygerutdanning !

British Airways sier at stipendiene er en måte “å gjøre en karriere som flyselskapspilot til et realistisk alternativ for alle”. Men vi kan anta at den globale pilotmangelen er hovedårsaken til kampanjen.

I fjor søkte over 20 000 personer, hvorav 8000 gikk videre til andre runde hvor alle søknader ble manuelt gjennomgått. Utdanningen skjer gjennom Speedbird Pilot Academy (Speedbird er British Airways’ kallesignal), og de to godkjente opplæringsorganisasjonene man kan velge mellom er FTEJerez i Spania og Skyborne Airline med opplæring i Storbritannia og Florida. Stipendet dekker en fullstendig pilotutdanning; fra grunnleggende teori til praktisk flyopplæring både på enkel- og flermotors fly.

 Vi vet fra den overveldende responsen og den høye standarden på søknadene vi hadde i løpet av det første året med Speedbird Pilot Academy, at det er mange talentfulle mennesker som bare trenger litt hjelp for å oppnå drømmen sin om å bli en kommersiell flyselskapspilot – og vi er glade for å kunne gi dem den muligheten. Vi ønsker å fortsette å tiltrekke oss de aller beste flytalentene, og vår investering i dette programmet vil bidra til å sikre vår fremtidige generasjon av piloter i mange år fremover.

Simon Cheadle, Direktør for flyoperasjoner i British Airways.

Global operations colleagues collaborative working. Foto: British Airways.

Gratis flygerutdanning

Utdanningen tar 18–24 måneder, og etter gjennomførte kurs har vellykkede kandidater muligheten til å bli med i British Airways, med start som Airbus A320-first officer på kort- til mellomdistanse-nettverk. 16. april åpner søknadene for deg som har tillatelse til å bo og jobbe i Storbritannia.

Som et globalt flyselskap og Storbritannias flaggbærer har British Airways fløyet sine kunder dit de trenger å være i over 100 år. Selskapet knytter Storbritannia til verden og verden til Storbritannia, og opererer et av de mest omfattende internasjonale ruteflysnettverkene sammen med sine partnere innenfor felles virksomhet, codeshare og franchisepartnere.

I september 2021 lanserte British Airways sitt bærekraftprogram, BA Better World, med løfte om å sette bærekraft i hjertet av alt de gjør og med en klar veikart for å oppnå netto null karbonutslipp innen 2050. British Airways er en av grunnleggerne av flyalliansen oneworld, som betjener rundt 1 000 destinasjoner over hele verden.

British Airways flyr til destinasjoner i over 75 land. Selskapets hovedkontor ligger i London, med hovedbasen på Heathrow Terminal 5.