Article Tips

Vårens røde dager – slik får du maks ut av fridagene

Vårens røde dager
Foto: Pixabay

Med våren kommer også de røde dagene, og dermed den perfekte tiden å reise bort på en langweekend.  Første mai, Kristi himmelfart, 17. Mai og Pinse nærmer seg. I år ligger disse røde dagene fordelaktig i kalenderen i forhold til ekstra fri uten å ta ut for mange feriedager. Tyvstart sommeren før alle andre og møt varmen i sydlige Europa.

Etter en lang vinter lengter mange av oss etter sol og varme. Det er fortsatt en stund til den lange sommerferien, men i år er det også gode muligheter for langhelger allerede i løpet av våren. Samtlige av de røde dagene faller på hverdager, så ved å ta et par feriedager kan du få opptil ti dager fri.

– Å reise nå på våren er ikke bare fordelaktig med mange røde dager som kan forlenge ferien, men også når det gjelder temperatur og trengsel. På Kypros, Kreta og Rhodos er det for eksempel rundt 25 grader i luften og 20 grader i vannet i mai – og bedre plass på strendene enn på høysommeren, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

I år faller 1. mai på en onsdag, Kristi Himmelfartsdag som vanlig på en torsdag, mens 17. mai er på en fredag, rett i forkant av pinsens langfri. Det er fortsatt reiser igjen til vårens langhelger, men de mest populære hotellene selges raskt og flyprisene stiger jo nærmere vi kommer reisedatoen, så det er viktig å ikke være for sent ute.

– Er du ute etter mindre trengsel på reisemålet, er et tips å reise i forbindelse med våre høytider, som 17. mai og Pinse, da dette ikke er typiske internasjonale reisehelger andre steder. Selv prismessig kan disse helgene være fordelaktige, da de ikke er like forbundet med reiser som eksempel påske, sier Ellen Wolff Andresen.

Vårens røde dager – slik maksimerer du

  • Første mai: Ta 2 feriedager (2.-3. mai) og få 5 dager fri, eller ta 4 feriedager (29.-30. april + 2.-3. mai) og får 9 dager fri
  • Kristi himmelfart: Ta 1 feriedag (10. mai) og få 4 dager fri, eller ta 4 feriedager (6.-8. mai + 10 mai) og få 9 dager fri
  • 17. Mai og Pinse: Ta 4 feriedager (21. – 24. mai) og få 10 dager fri


Overstående utregning gjelder de som har fri på røde dager, og tar ikke hensyn til eventuelle halv- eller inneklemte dager