Flyselskap SAS EuroBonus Sky Team

Lufthansa planlegger å overta SAS sine gullkunder etter bruddet

bruddet
Foto: Lufthansa.

Etter mange års partnerskap gjennom Star Alliance-samarbeidet, går SAS og Lufthansa hver sin vei fra og med 1. september. SAS bytter til den konkurrerende Skyteam-alliansen. Nå avslører Lufthansa noen av sine planer for fremtiden etter bruddet.

Tyske Lufthansa og SAS har hatt et nært samarbeid om passasjerer siden Star Alliance ble grunnlagt i 1997. Men den 31. august er det slutt. Star Alliance er en av verdens største flyselskapsallianser, bestående av 26 medlemsflyselskaper, inkludert Lufthansa og SAS. Alliansen tilbyr et omfattende rutenettverk og felles fordelsprogrammer for passasjerer som reiser med medlemsflyselskapene.

– Vi forbereder oss nå for å tilby en “statusmatch” fra EuroBonus til Miles & More (Lufthansas fordelsprogram, red. anm.) til attraktive vilkår. Flere detaljer vil komme i løpet av de kommende månedene, skriver den tyske flygiganten i en e-post til norske Dagens Næringsliv.

Dette vil først og fremst bety at gull- og diamantmedlemmer får tilsvarende nivåer hos Lufthansa. Dermed kan de fortsette å benytte de samme fordelene som tidligere innenfor Star Alliance-samarbeidet etter at SAS har forlatt det, slik som flyplass lounger, ekstra bagasje og så videre.

Bruddet med Star Alliance

Skyteam-alliansen, som SAS nå blir en del av, er også en av verdens største flyselskapsallianser, med 19 medlemsflyselskaper. Den inkluderer selskaper som Delta Air Lines, Air France-KLM, og Korean Air. Overgangen til Skyteam vil gi SAS-passasjerer tilgang til et nytt nettverk av ruter og fordelsprogrammer.

Lufthansas konsernselskaper, som også inkluderer Swiss, Austrian, Brussels Airlines og Eurowings, har mer enn 620 ukentlige avganger til og fra Skandinavia. Disse selskapene vil fortsette å betjene sine ruter og tilby passasjerene et bredt spekter av destinasjoner over hele verden. Samtidig som de søker å imøtekomme de behovene som tidligere ble dekket gjennom Star Alliance-samarbeidet med SAS.

14 comments

  1. Hvis de kommer med er kredittkort som ligner SAS Mastercard Premium, så er jeg med på tanken.

    1. Jan G Nielsen tror det blir vanskelig før de setter opp ruter innen Norge.

    1. frequentflyer.no i artikkelen står det at gull og diamant medlemmer flyttes over.

    2. Eivind Knutsen ingen blir tvangsflyttet. Det er helt frivillig, men kan se ut som at sølv ikke er verdt å flytte til Miles & More i Lufthansa sine øyne.

  2. Kan vel be om statusmatch og gå gull i Lufthansa videre samtidig som man blir med sas som gull hos skyteam da 🙂

    1. Status match kan typisk kreve noe reiser med Lufthansa, og gjelder stort sett 12 måneder

Comments are closed.