Flyselskap

Icelandair – omsetningsøkning på 11 prosent i første kvartal 2024

første kvartal 2024 Icelandair
Foto: Icelandair.

Det islandske flyselskapet fortsetter sin medfart med positive kvartalsresultater. Icelandair rapporterer om en samlet kvartalsinntekt på 259 millioner USD og en passasjerøkning på 14 prosent sammenliknet med første kvartal i fjor.

Resultatene for første kvartal er i tråd med våre forventninger og vi leverer godt til tross for en liten nedgang i reiser til Island som følge av den globale mediedekningen av vulkansk aktivitet i årets første måneder. Vi utnyttet fleksibiliteten i rutenettverket vårt for å tilpasse oss denne situasjonen, og kompenserte for den svake nedgangen i etterspørselen til Island ved å fokusere på markedet via Island i stedet. Dermed økte vi antall via-passasjerer med 48 prosent.

Bogi Nils Bogason, administrerende direktør i Icelandair.

757.000 passasjerer reiste med Icelandair i første kvartal 2024

Det islandske flyselskapet rapporterer en omsetningsøkning på 11 prosent og en samlet inntekt på 259 millioner USD. Icelandair melder også om en rekord i passasjerinntekter som er 17 prosent opp fra i fjor. I tillegg har antall passasjerer økt med 14 prosent, og totalt passasjertall er 757 000.

– Vår sterke inntektsgenerering resulterte i en rekord i passasjerinntekter på 199 millioner USD. Vi oppnådde også en nedgang på 5 prosent i våre enhetskostnader, der flåtefornyelse, stordriftsfordeler og forbedret operasjonell effektivitet bidro til nedgangen. Vår punktlighet utmerket seg også dette kvartalet, som er en nøkkelfaktor for å redusere kostnader og øke kundetilfredsheten, sier Bogason.

Videre fokus på operasjonell effektivitet og kostnadsreduksjon

Selskapet melder om en sterk likviditetsposisjon på 411 millioner USD ved utgangen av 1. kvartal 2024. Icelandair har videre oppnådd en vellykket snuoperasjon i sin cargo-virksomhet og flyselskapets leasingvirksomhet presterte også godt.

– 2023 markerte det siste året for vår «normaliseringsperiode» etter Covid-19 og vår tilbakekomst til lønnsomhet. Fremover er vårt fokus på tiltak som vil forbedre operasjonell effektivitet, redusere kostnader og ytterligere styrke vår inntektsgenering. Med dette fokuset forventer vi økt nettoresultat for hele året, og vi er sikre på at vi er på rett vei for å nå våre langsiktige mål, forteller Bogason.

– Vi hadde ikke klart dette uten våre ansatte og deres flotte arbeid med forberedelsene til den kommende høysesongen. Jeg vil også takke våre kunder for at de valgte Icelandair, og vi gleder oss til flere spennende reiser fremover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.