Flyselskap

Aprilvekst i passasjertall – men driften ikke like positiv

Aprilvekst i passasjertall
Foo: Widerøe.

Passasjertallene for april er sterke. Widerøe flyr flere passasjerer etter en økning i produksjonen og oppstart av ny anbudsperiode. Vi ser flaskehalser på enkeltruter, men det er fremdeles ledig kapasitet. Widerøe er svært positiv til Samferdselsdepartementets plan om utredning av alternative prismodeller for å bedre det totale reisetilbudet for de som er avhengig av fly som kollektivtransport.

Antall passasjerer øker med hele 28 i prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Det er veldig bra, men det kommer også fra at påsken var i april i fjor, i motsetning til mars i år. Vi har dermed hatt en aprilmåned nesten uten helligdager, noe som slår positivt ut for vår etterspørsel. Derfor hadde vi også nesten 13 prosent mer kapasitet sammenlignet med i fjoråret. Kabinfaktoren for april var 64 prosent, opp med seks prosentpoeng.

Vi har lagt én måned av den nye anbudsperioden (FOT) bak oss. FOT-rutene fyller bedre enn i fjor. Vi har enkelte ruter som er utsolgt lang tid i forveien, men vi har mer kapasitet på flere av rutene. Det er fortsatt mange ledige seter i sommer, så flyene er på ingen måte helt fulle. Flaskehalsene i rutenettverket på FOT-rutene er vanskelig å håndtere ettersom vi ikke lenger kan differensiere basert på pris. Det er likevel enkeltruter og enkeltavganger der flyene tidlig fylles opp som resultat av Samferdselsdepartementet halvering av maksimalprisene.

Vi er svært tilfredse med den betydelige økningen i passasjertall denne måneden, sier Christian Skaug, kommersiell direktør i Widerøe. – Det er et tydelig tegn på hvor attraktivt vårt produkt er blitt, og den tilliten passasjerene har til Widerøe og våre tjenester. Vi er takknemlige for at Samferdselsdepartementet har annonsert at de vil evaluere ulike prismodeller, og bistår gjerne med vår kompetanse i en slik evaluering.

Stein Nilsen, administrerende direktør i Widerøe

Aprilvekst i passasjertall

Vi startet ny rute mellom Brussel og Bergen i april, og det er gledelig å se at salget fremover på ruten er lovende. Det ser ut som at mange belgiere skal til Vestlandet i sommer og nordmenn fra hele Widerøes rutenett velger seg Belgia og Brussel både som feriedestinasjon og videreforbindelser ut i verden.

Vi har hatt en røffere april enn foregående måneder. Vi er ikke tilfredse med driftskvaliteten denne måneden. Stengt luftrom, først i sør og deretter i nord, slår hardt ut på driften. I tillegg har vi hatt tre tilfeller hvor fly har måttet returnere til Bergen etter avgang. Regularitet- og punktlighetstallene er ikke der vi ønsker for april. Vi planlegger med god robusthet, men flere tekniske feil har gitt oss utfordringer. Vi har satt i gang en rekke tiltak og forventer bedre regularitet i mai.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.