Flyselskap

Emirates investerer i grønnere luftfart med midler fra eget bærekraftsfond

Foto: Emirates.

Verdens største flyselskap investerer i et tverrfaglig, internasjonalt forskningssamarbeid for en grønnere luftfartsindustrens eget bærekraftsfond .

Emirates gjør nå sin aller første investering fra bærekraftsfondet deres på 200 millioner USD (rundt 2,2 milliarder kroner). Selskapet blir industripartner med Aviation Impact Accelerator (AIA). Investeringen har som formål å støtte forskning og utvikling (FoU) som bidrar til å redusere bruk av fossile brensler i kommersiell luftfart.

Målet med partnerskapet er å fremme samarbeid, levere data til AIA sine ulike klimapåvirkningsverktøy. Samt støtte deres arbeid med datamodellering og delta i fremtidige prosjekter dedikert til å redusere klimautslipp fra global luftfart.

AIA holder til ved University of Cambridge, og initiativet ledes sammen med universitetets Whittle Laboratory og Institute for Sustainability Leadership (CISL). Det består av en gruppe med internasjonale tverrfaglige eksperter som utvikler evidensbaserte systemer, visualiseringer og spesialiserte verktøy for å gi politikere, luftfartsindustrien og offentligheten verdifull innsikt som brukes i arbeidet for en mer bærekraftig luftfart.

Globale tungvektere – med eget bærekraftsfond

Emirates slutter seg dermed til de andre industripartnerne Boeing, Rolls-Royce, The Royal Air Force, IATA, 4Air og Flexjet. Partnerskapet består i tillegg av blant annet verdens økonomiske forum, The Aerospace Global Forum, Det britiske departementet for energisikkerhet og netto null, samt Det britiske departementet for transport. MIT og andre verdensledende universiteter i Storbritannia og Australia er også partnere.

Emirates er stolt over å støtte Aviation Impact Accelerator som det første prosjektet under vårt Sustainability Fund. Som industripartner har vi en unik mulighet til å ta en aktiv og konstruktiv rolle i dette samarbeidet. Her får vi delt kunnskap og innsikt, bidratt til å utvide AIAs geografiske rekkevidde og støtte utviklingen av verktøy som adresserer et spekter av nye luftfartsteknologier. Arbeidet kan skape et viktig rammeverk for endringene som må gjennomføres for å redusere den langsiktige klimapåvirkningen fra kommersiell luftfart.

Sir Tim Clark, president i Emirates.

Emirates Sustainability Fund

Emirates’ bærekraftsfond på 200 millioner USD (rundt 2,2 milliarder kroner) skal støtte forsknings- og utviklingsprosjekter (FoU). Målet er å redusere påvirkningen av fossile brensler i kommersiell luftfart. Midlene vil bli utbetalt over tre år til globalt anerkjente organisasjoner, gründervirksomheter, og akademiske institusjoner. Kravet er at alle arbeider med og bidrar til løsninger innen avansert drivstoff, energi- og fremdriftsteknologier, samt andre løsninger for reduksjon av utslipp.

Hele Emirates sin offisielle pressemelding kan leses her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.