Flyselskap

Norwegian-konsernet åpner sommerprogrammet med 2,2 millioner passasjerer i april

Norwegian åpner sommerprogrammet
Pressefoto: Norwegian.

I april hadde Norwegian 1 892 362 passasjerer mens Widerøe hadde 315 495 passasjerer. Totalt hadde konsernet 2 207 857 passasjerer. Norwegians kapasitet steg med 18 prosent sammenlignet med april i fjor, mens fyllingsgraden var på 80,3 prosent. I gjennomsnitt hadde flyselskapet 81 fly i drift i april, opp fra 73 i mars, som følge av at sommerprogrammet nå er i gang. Regulariteten gikk ned i april, hovedsakelig på grunn av stengt luftrom i Norge 25. april.

April markerte starten på årets sommerprogram. Kapasiteten var tydelig oppjustert i april og vi hadde i gjennomsnitt 14 flere fly i drift sammenlignet med fjoråret. Passasjertallene viser en økning på 13 prosent flere passasjerer sammenlignet med samme periode i fjor. Vi er fornøyde med at mange bestiller sommerferien nå. For de som allerede har planlagt reise i sommer anbefaler vi å booke så tidlig som mulig.

Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Kapasiteten (ASK) var 3 115 millioner setekilometer, som er opp 18 prosent fra året før. Passasjertrafikken (RPK) var 2 553 millioner setekilometer, opp 14 prosent fra april 2023. Fyllingsgraden var 80,3 prosent, ned tre prosentpoeng, blant annet grunnet påsken som i år falt hovedsakelig i mars. I april ble 98,8 prosent av oppsatte flyvninger gjennomført. Mer enn halvparten av alle innstillingene skjedde på 25. april, da flyveleder-streik i Europa og stengt luftrom i store deler av Norge skapte utfordringer for mange flyselskaper. Punktligheten, målt som andel avganger innen 15 minutter etter ordinær tid, var på 81,3 prosent, ned to prosentpoeng fra april 2023.

Rutevekst for Norwegian, forbedret drift i Widerøe

Av totalt 47 nye ruter i sommerprogrammet hadde ni ruter sin første avgang i løpet av april. Noen av nyhetene i april måned er Istanbul fra Oslo, Malaga fra Billund og Århus, og Alicante fra München.

– Vi ser frem til å tilby kundene våre et sommerprogram med spennende nye destinasjoner. Spesielt ser vi frem til å fortsette satsningen i Danmark, som er vårt nest største marked. Danskene kan se frem til hele 17 nye ruter, blant annet til destinasjoner som Valencia, Toulouse, Bilbao og Milano. Vi gleder oss over Widerøes tall i april, og det er fint å se at den gode jobben Widerøe-teamet gjør gir resultater, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Widerøe hadde en kapasitetsøkning (ASK) på 13 prosent til 177 millioner setekilometer sammenlignet med april 2023. Faktisk passasjertrafikk (RPK) var på 113 millioner setekilometer, mens fyllingsgraden var 64,1 prosent, opp seks prosentpoeng.