Flyselskap

Vi velger bort sommerreisen til fordel for lavsesong

fordel for lavsesong.

 

Reiselysten er fortsatt høy og 64 prosent oppgir at de kommer til å reise utenlands på ferie i år, mot 45 prosent som oppga det samme i 2023. I år er det imidlertid 44 prosent (av de 64 %) som planlegger å reise i sommerferien, mot 50 prosent i fjor og 78 prosent før pandemien, ifølge reisebyrået Tickets siste Kantar SIFO-undersøkelse. Dette viser en trend om at vi ønsker å reise utenfor høysesongen og heller spre reisene mer utover året.

– Over seksti prosent oppgir at de planlegger en feriereise utenlands i 2024, men færre enn tidligere vil reise i løpet av sommeren. Det kan være en naturlig reaksjon på reisebransjens underkapasitet i forhold til en svært høy etterspørsel – noe som igjen fører til høyere priser i høysesongen, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Ifølge Tickets Kantar SIFO-undersøkelse har nesten halvparten på en eller annen måte har tilpasset reisene etter den økonomiske situasjonen. De aller fleste søker ekstra nøye etter billige flybilletter for å kunne reise på en utenlandsferie.

Fordel for lavsesong

– Prisøkninger, inflasjon og en generelt anstrengt økonomisk situasjon fører til at reisende i økende grad ser etter billigere billetter. Det er mye penger å spare for dem som har mulighet til å reise i lavsesongen, sier Ellen Wolff Andresen.

De som har mulighet til å reise for eksempel april-mai eller september-oktober kan fortsatt nyte det behagelige middelhavsklimaet. Samtidig unngår man både trengsel og de høyeste sommertemperaturene, og kan også dra nytte av lavere priser på fly og overnatting på reisemålet.

– De som har mulighet til å reise på våren eller sensommeren kan finne skikkelige kupp – opptil halve prisen sammenlignet med høysesongen. For de som ikke har mulighet til å reise utenom høysesongen, som for eksempel barnefamilier som må holde seg til skoleferien, er det viktig å bestille billetter i tide. Å vente på værprognosen for sommeren eller billigere restplasser har ikke lønnet seg på mange år på grunn av den store etterspørselen i forhold til tilbudet. Prisene blir som regel høyere jo nærmere avreisen man kommer, sier Ellen Wolff Andresen.