Flyselskap

Emirates nye First Class: En markedsføringsstrategi eller en real Game-Changer ?

Emirates gjør det mer tilgjengelig fremtidens luftfart hos emiratesEmirates First Class pysjamas Emirates nye First Class
Game-Changer ?. Pressefoto: Emirates.

Emirates har introdusert sin nye First Class på Boeing 777-300, og produktet er virkelig imponerende. De romslige suitene, som kan lukkes helt fra gulv til tak, er unike. Med kun seks seter om bord i en Boeing 777-300. Det er det rikelig med plass til passasjerene. Flyselskapet har selv kalt den nye First Class “The Game Changer”. Selskapet hevder stolt at den er den beste førsteklassen i verden. Men med bare ni fly utstyrt med denne nye luksuriøse suiten etter syv år, kan man spørre seg om dette er mer av en markedsføringsgimmick enn et reelt tilbud.

Internett flommer over av anmeldelser og videoer om dette ekstraordinære produktet. Det kan virke som om Emirates Game Changer First Class er deres standardprodukt. Men sannheten er at dette er langt fra tilfelle. Etter syv år med produktets eksistens har Emirates bare ni fly utstyrt med den nye First Class-suitten, noe som utgjør mindre enn 5 % av hele flåten.

Tidligere hadde Emirates planer om å konvertere mange av sine Boeing 777-300 og Airbus A380-fly til Game Changer First Class. Men disse planene ser ut til å ha blitt forkastet. Til tross for at Airbus A380 vil fortsette å være en del av Emirates-flåten frem til 2035, vil de ikke lenger ha den ettertraktede First Class-suitten. Og selv om det opprinnelig var planlagt å installere Game Changer-suiter i Boeing 777-300s. Flyselskapet har nå kunngjort at disse flyene vil få ny Premium Economy Class og en ny Business Class. First Class-suitene vil forbli uendret.

Emirates nye First Class
Game Changer – helt klart men en PR-jippo ?. Foto: Emirates.

Emirates nye First Class

Det eneste håpet for å se den nye flyselskapets First Class på andre fly enn de nyeste Boeing 777-300-ene er på Boeing 777-9. Flyet forventes ikke forventes å ankomme Emirates før i 2026. Dette betyr at den nye suiten allerede vil være ni år gammel når den endelig introduseres på andre flytyper.

Selv om design og godkjenning av suitene alene ville vært en kostbar oppgave, er det klart at den nye Emirates First Class også i stor grad fungerer som et markedsføringsverktøy. Ved å tilby denne luksuriøse suiten på bare noen få fly, har Emirates klart å skape enorm oppmerksomhet rundt produktet uten å måtte ombygge hele flåten. Selv om det kanskje ikke er en ren markedsføringsgimmick, har den nye First Class-suiten utvilsomt bidratt til å styrke Emirates’ image som et ledende luksusflyselskap.


Enkelte artikler er produsert ved hjelp av KI (Chat GPT), og etterarbeidet av redaksjonen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.