Flyselskap Star Alliance

Singapore Airlines belønner ansatte med enorme bonuser

enorme bonuser
Pressefoto: Singapore Airlines.

Singapore Airlines har nettopp kunngjort sine beste økonomiske resultater noensinne, og ansatte vil dele svært godt i denne suksessen. Flyselskapets ansatte får enorme bonuser.

Singapore Airlines har avslørt at de vil utbetale ansatte bonuser tilsvarende omtrent åtte måneders lønn. Spesifikt vil ansatte få en 32-ukers bonus basert på overskuddsdeling, som flyselskapet beskriver som tilsvarende 7,94 måneders lønn. Denne overskuddsdelingen er basert på en velkjent formel som er blitt enighet om med fagforeningene.

For omtrent et år siden tildelte Singapore Airlines sin forrige høyeste bonus noensinne, som så flyselskapet tilby ansatte en todelt belønning. Først mottok de en overskuddsdelingsbonus tilsvarende 6,65 måneders lønn. I tillegg til dette tilbød flyselskapet ansatte en ex-gratia-bonus tilsvarende 1,5 måneders lønn, som anerkjennelse for deres harde arbeid og offer under pandemien.

Dette er viktig
Besetningen hos Singapore Airlines mottar enorme bonuser i vår. Foto: SIA.

Flyselskapets ansatte får enorme bonuser

Det er unødvendig å si at dette er en stor bonus for de ansatte, og er noe de har jobbet hardt for. I dette tilfellet er dette også en bonus de ansatte har kontraktsfestet rett til, så det er ganske utrolig å tenke på at frontlinjeansatte regelmessig kan få bonuser som øker lønnen deres med over 60% på årlig basis. Jeg antar det viser hvor god situasjon noen flyselskaper er i.

Singapore Airlines setter absolutt rekord her med sine prosenter for overskuddsdeling. Vi så nylig Emirates kunngjøre at ansatte ville motta en bonus tilsvarende 20 ukers lønn. Det er ikke basert på noen formel, men er heller ved ledelsens skjønn.

Delta har den beste overskudds-deling blant amerikanske flyselskaper. Ansatte der mottok nylig 10,4% overskuddsdeling av sin samlede lønn. Det er selvfølgelig flott etter amerikanske flyselskapers standarder, men det er ikke en bonus på over 60% av lønnen, slik vi ser hos Singapore Airlines.

Singapore Airlines Enorme bonuser
Foto: Singapore Airlines.

Detaljer om SIA beste år i historien

Singapore Airlines rapporterte nylig resultatene for det økonomiske året 2023-2024, som endte 31. mars 2024. Selskapet rapporterte de beste økonomiske resultatene i sin 77 år lange historie, med et nettoresultat på S$2,675 milliarder (omtrent 18,6 milliarder norske kroner). Dette overskuddet var 24% høyere enn året før, og kom etter at flyselskapet hadde tatt tap i tre sammenhengende år før det.

Bare for å sammenligne noen år-til-år tall for Singapore Airlines og dets lavprisselskap Scoot:

  • Gjennomsnittlig kabinfaktor var 88%, en økning på 2,6% fra året før
  • Flykonsernet fraktet 36,4 millioner passasjerer, en økning på 37,6% fra året før
  • Inntektene for året var S$19 milliarder, en økning på 7% fra året før
  • Inntekter per tilgjengelig setekilometer var S$0,0109, en nedgang på 7,6% sammenlignet med året før

Essensielt sett var det forrige økonomiske året et der Singapore Airlines økte kapasiteten betydelig for å komme nærmere nivåene før pandemien. Avkastningen led litt sammenlignet med året før, men flyselskapet klarte å forbedre belastningsgradene til tross for en massiv økning i kapasiteten.

Å øke kapasiteten med nesten 40% samtidig som kabinfaktoren økte og avkastningen bare sank litt er et utmerket resultat. Den eneste virkelig negative konsekvensen er at fraktinntektene falt med 41,2% sammenlignet med året før. Dette gjenspeiler bransjen som helhet, ettersom flyselskaper har gjeninnført kapasitet. Fraktinntektene det siste året lå likevel 29,8% over nivået før pandemien, noe som virkelig viser hvordan fraktens dynamikk har endret seg i bransjen.

 

Kilde: THE STRAITS TIMES

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.