Flyselskap

Emirates-resultatene til himmels – igjen

93 prosent Emirates-resultatene til himmels
Emirates 380 – Foto: Emirates

Emirates Group har kunngjort sine årsresultater for 2023-24, og slår nok en gang sine egne rekorder i alle kategorier.

I 2023 og 2024 har Emirates Group, som hovedsakelig består av Emirates Airline og tjenesteleverandøren dnata, møtt sterk etterspørsel i flybransjen. Selskapet investerte 8,8 milliarder AED (2,4 milliarder USD) i nye fly, fasiliteter, utstyr, selskaper og den nyeste teknologien for å støtte sine vekstplaner. Det inkluderte alt fra utvidelse av tjenestetilbudet, flyflåten, arbeidsstyrken og nettverket, til forskningssamarbeid, flyrenovasjon og ulike bærekraftstiltak.

Nå har Emirates Group oppnådd sine beste resultater noensinne i finansåret som endte 31. mars 2024.

Sterk kundeetterspørsel på tvers av virksomhetene har ført til inntekter på 137,3 milliarder AED (37,4 milliarder USD), som er en økning på 15 %. Overskuddet lå på rekordhøye 18,7 milliarder AED (5,1 milliarder USD). Dette er 71 % høyere sammenlignet med 10,9 milliarder AED (3,0 milliarder USD) i fjor.

Emirates-resultatene til himmels

Om resultatene sier Sheikh Ahmed Bin Saeed Al-Maktoum, styreformann og administrerende direktør i Emirates Airline og Emirates Group:

Emirates Group har nok en gang hevet standarden for å levere en ny rekordprestasjon. Vi har sett voksende etterspørsel etter lufttransport og reisetjenester rundt om i verden, og har gjort en stor innsats for å møte den. Nå høster vi gevinstene av mange års løpende investeringer i våre produkter og tjenester, evnen til å bygge sterke partnerskap og våre talentfulle mennesker.

Emirates Airline kunne rapportere om ny rekordprofitt på 17,2 milliarder AED (4,7 milliarder USD), en økning på 63 % fra 10,6 milliarder AED (2,9 milliarder USD) i fjor. Inntektene steg 13 % til 121,2 milliarder AED (33,0 milliarder USD). Flyselskapet fraktet 51,9 millioner passasjerer i 2023-24, opp 19 % fra i fjor, og en setekapasitetsøkning på 21 %.

dnata, en ledende global leverandør av flyplasstjenester, rapporterte et overskudd på 1,4 milliarder AED (0,4 milliarder USD), et stort hopp fra 331 millioner AED (90 millioner USD) i fjor. Inntektene økte med 29 % til en ny rekord på 19,2 milliarder AED (5,2 milliarder USD).

Tross kontinuerlige globale logistikkutfordringer har konsernet lagt ned store investeringer i teknologien, infrastrukturen, produktene og skreddersydde logistikkløsninger til fraktselskapet Emirates SkyCargo. Totalt fraktet de 2,2 millioner tonn med varer på tvers av Emirates sitt globale nettverk, en forbedring på 18 % fra året før. Ved utgangen av 2023-24 sto Emirates SkyCargos totale flåte av fraktfly på elleve Boeing 777Fs, med fem nye forventet i midten av 2024.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.