Flyselskap Star Alliance

En omkommet, 30 skadet etter at SIA-fly fra London til Singapore traff kraftig turbulens

Singapore Airlines Early Bird kraftig turbulens
SQ B777-300ER. Foto: Singapore Airlines

En passasjer omkom og flere ble skadet da et Singapore Airlines (SIA) fly fra London Heathrow til Singapore traff kraftig turbulens.

I et Facebook-innlegg den 21. mai opplyste Singapore Airlines at flyet måtte nødlande i Bangkok. Flyet landet på Suvarnabhumi lufthavn klokken 15:45.

Flere thailandske medier rapporterte at rundt 30 passasjerer ble skadet.

Flyet, en Boeing 777-300ER, hadde 211 passasjerer og 18 besetningsmedlemmer om bord.

SIA uttalte: “Vi uttrykker vår dypeste medfølelse til den avdødes familie.”

Flyselskapet hjelper passasjerene og besetningsmedlemmene på Flight SQ 321. De samarbeider med lokale myndigheter i Thailand for å gi nødvendig medisinsk hjelp. Et team sendes til Bangkok for å gi ytterligere assistanse.

Transportminister Chee Hong Tat uttrykte sin sorg over hendelsen i et Facebook-innlegg og kondolerte til den avdødes familie.

Hva er kraftig turbulens?

Turbulens er vanlig under flyreiser og varierer fra mild til kraftig. Kraftig turbulens kan føre til plutselige og uventede bevegelser av flyet. Passasjerer og besetningsmedlemmer som ikke spennes fast, kan bli kastet rundt i kabinen og bli skadet.

Kraftig turbulens oppstår ofte på grunn av kraftige værforhold som tordenvær eller jetstrømmer. Selv med avanserte værvarslingsteknologier, kan turbulens noen ganger ikke oppdages i tide og ramme flyet uten forvarsel.

For å minimere risikoen for skader, bør passasjerer alltid holde setebeltet fastspent når de sitter, selv når skiltet for å feste setebeltene er slått av. Kabinpersonalet er opplært til å håndtere slike situasjoner og hjelpe passasjerene.

Singapore Airlines har et imponerende sikkerhetsregister. Selskapet rangeres som verdens sjette tryggeste flyselskap, ifølge Airline Ratings’ 2020 vurderinger. Denne rangeringen baseres på flere faktorer som ulykkesstatistikk, alvorlige hendelser, lønnsomhet og flåtealder​ (Coconuts)​.

Sikkerhetsvurderingen til Singapore Airlines er 7 av 7, som indikerer en sterk forpliktelse til sikkerhet og pålitelighet​ (Airline Ratings)​. Flyselskapet har en lang historie med å innføre nye sikkerhetstiltak og innovative løsninger innen luftfart, noe som har bidratt til deres sterke sikkerhetsprofil.

Når det gjelder alvorlige hendelser, har Singapore Airlines klart seg svært godt, med få rapporterte ulykker eller hendelser de siste tiårene. Deres høye standarder for vedlikehold og grundig opplæring av mannskapet bidrar til å opprettholde dette nivået av sikkerhet.

1 comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.