Flyselskap Sky Team

Xavier Thuizat utnevnt til ny sjefssommelier for Air France

Air France First Class - La Premiere - Foto: Air France.

 

Air France har valgt Xavier Thuizat, som er sjefssommelier ved Hôtel de Crillon, A Rosewood Hotel, til å kuratere sin fremtidige vin-, champagne- og brennevinsliste i alle reiseklasser og lounger på Paris-flyplassene. Den burgundfødte sommelieren vil også sørge for en ny kolleksjon av fransk øl.

Thuizat, som ble kåret til Meilleur Sommelier de France i 2022 og Meilleur Ouvrier de France i 2023. I tillegg van han nylig Michelin Guide’s Grand Prix de la Sommellerie 2024, er kjent for kvaliteten og nøye utvalget av sine valg. Sammen med Air France-teamene vil han arrangere blindsmakinger i alle Frankrikes vinregioner for å identifisere de beste vinene som skal nytes om bord eller mens man slapper av på flyplassen.

Foto: Air France.

Et variert utvalg av franske viner

Fra Champagne, Bordeaux og Burgund til Rhône-dalen, Languedoc-Roussillon, Loire-dalen og Alsace vil Air Frances nye vinliste inkludere Frankrikes fineste druesorter, signert av Thuizat. Denne listen vil være passasjerenes følgesvenn når de velger vin, og vil være et høydepunkt på enhver Air France-reise.

Thuizat tar over etter Paolo Basso, verdens beste sommelier i 2013, som har kuratert en førsteklasses vin- og champagne-liste for selskapets kunder siden 2014.

Jeg vil takke Paolo Basso, som i ti år har vært engasjert i å fremme de beste vinene fra Frankrikes vingårder for alle våre kunder, i våre lounger og ombord på våre fly. Jeg er glad for å ønske Xavier Thuizat velkommen, og jeg er sikker på at han vil fortsette i denne rollen med like mye talent og lidenskap.

Fabien Pelous, Air France’s SVP Customer Experience.

Kvalitet i alle reiseklasser

Air France tilbyr et bredt utvalg av fine viner, champagner og brennevin som fremhever franske vingårder og slott. Det gjelder i alle reiseklasser, inkludert økonomiklasse, og i loungene på flyplassene. Hvert år serveres over en million flasker champagne og over 8 millioner flasker vin til Air France-kunder.

Ny sjefssommelier for Air France

sjefssommelier for Air FranceXavier Thuizat, opprinnelig fra Burgund, har en spesiell forkjærlighet for denne regionen, som han reflekterer gjennom sitt arbeid. Han har tidligere jobbet ved anerkjente gastronomiske etablissementer som Relais Bernard Loiseau, Le Meurice, Pierre Gagnaire og Peninsula. Thuizat er kjent for kvaliteten og relevansen av sine valg og har bidratt til utviklingen av en av Frankrikes rikeste vinkjellere ved Hôtel de Crillon. Et Rosewood Hotel, med over 2500 referanser. Han mottok også tildelt tittelen Rosewood Sommelier Europe. I 2022 vant han Meilleur Sommelier de France, etterfulgt av Meilleur Ouvrier de France i 2023. I 2024 vant han Grand Prize for Sommellerie ved Michelin Guide-seremonien og ble utnevnt til sjefssommelier for Air France.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.