Flyselskap Sky Team

200 Kabinansatte saksøker flyselskapet

Hurtigere enn lydens 200 Kabinansatte saksøker flyselskapet
200 Kabinansatte saksøker flyselskapet. Foto: Virgin Atlatntic

Over 200 kabinansatte saksøker flyselskapet med påstander om urettferdig oppsigelse basert på alder. Kabinpersonalet hevder at flyselskapet brukte COVID-19-opplysninger for å rette seg mot eldre ansatte.

Virgin Atlantic saksøkes av en gruppe kabinbesetningsmedlemmer som ble sagt opp under pandemien. En rapport fra The Guardian indikerer at mer enn 200 saker mot Virgin Atlantic behandles de neste månedene. I tillegg fremmer ytterligere 150 tidligere ansatte ved Virgin Atlantic krav gjennom en fagforening for kabinpersonalet. De tidligere ansatte hevder at flyselskapet sa opp dem samtidig som de beholdt yngre kabinbesetningsmedlemmer.

Omfanget av oppsigelsene

Virgin Atlantic reduserte sin arbeidsstyrke med 3 000 jobber under pandemien, noe som resulterte i en nedbemanning på over 40 prosent. Kabinbesetningsmedlemmer som ble sagt opp, ble lovet gjenansettelse når forholdene forbedret seg og flyvningene ble gjenopptatt. Anklagene retter seg mot flyselskapet for å ha sagt opp mange erfarne kabinsjefer, 45 år og eldre, samtidig som de beholdt billigere nyansatte.

Søksmålets kjerne

De saksøkende kabinansatte hevder at oppsigelsene var en bevisst strategi for å kvitte seg med eldre, mer erfarne ansatte til fordel for yngre og billigere arbeidskraft. Dette, sier de, bryter med prinsippene om rettferdig behandling og likestilling på arbeidsplassen.

Videre prosess

De mer enn 200 sakene vil bli nøye vurdert i retten neste måned. Hvis påstandene blir bevist, kan dette få alvorlige konsekvenser for Virgin Atlantic og potensielt føre til erstatningskrav og gjenansettelse av de berørte ansatte.

Vi følger utviklingen i denne saken nøye og gi oppdateringer etter hvert som ny informasjon blir tilgjengelig.

Om flyselskapet

Virgin Atlantic Airways, til daglig kalt Virgin Atlantic, er et flyselskap grunnlagt av forretningsmannen Richard Branson.
Flyselskapet opererer langdistanse flyvninger mellom London og Nord-Amerika, Karibia, Afrika, Asia og Australia. Hovedkontoret ligger på London Heathrow (LHR), med et senter på London Gatwick (LGW).

Virgin har ikke hatt noen alvorlige ulykker av noe slag. Tre mindre hendelser med systemsvikt er registrert mellom 1984 og 2005, men ingen har forårsaket ulykke som har ført til tap av menneskeliv.

1 comment

  1. Jeg har inntrykk at dette er vanlig praksis i bransjen og da spesielt hos lavprisselskapene Wizz i Romania har blitt anklaget for å la nyutdannede piloter fly tilnærmet gratis fordi de trengte praksis samtidig som de sa opp erfarne piloter..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.