Flyselskap Star Alliance

D-AIXU: Lufthansa dobler antall nye Allegris Business Class-seter

Allergris på vingene dobler antall nye Allegris Business Class
Pressefoto: Lufthansa.

Lufthansa har nylig ønsket velkommen den andre Airbus A350 med Allegris-kabin, D-AIXU til selskapets base i München. Flyet ankom direkte fra Toulouse (TLS), hvor installering av de nye setene finner sted. Lufthansa dobler antall nye Allegris Business Class-seter.

Flyet skal etter planen settes i trafikk allerede rute neste uke, og de to flyene skal brukes mellom Lufthansas knutepunkt i Bayern og de kanadiske destinasjonene Toronto (YYZ) og Vancouver (YVR).

Med dette ekstra jetflyet kan tilgjengeligheten til den nye businessklassen økes betydelig. Det er 38 seter i business class om bord, mens de andre klassene er konfigurert som i det første flyet. Imidlertid vil fly uten Allegris-seter fortsatt måtte brukes sporadisk på begge rutene de neste ukene. Full konsistens vil først være mulig senere når flere fly blir levert.

Ifølge planen vil én maskin med den nye kabinen bli med i flåten hver måned. Den første var D-AIXT, som har vært i vanlig tjeneste siden 1. mai. Denne ble levert noen dager før og presentert for publikum. D-AIXU ankom fra Toulouse sist lørdag ved middagstid som LH9851, og flyturen varte i omtrent 1,5 time. Som situasjonen er nå, vil det nye flyet ta av med passasjerer neste uke.

Dobler antall nye Allegris Business Class

To andre maskiner har vært ferdige en stund. Disse parkeres inntil videre i Teruel (TEV) på grunn av manglende registrering. En av dem (D-AIXR) er nå tilbake i Toulouse og kan snart bli overført til München. Planen er å tilpasse Allegris-rutenettverket senere i år og fly til Chicago (ORD), San Francisco (SFO) og Shanghai (PVG). Montreal (YUL) står også på ruteplanen en kort periode.

Nye Lufthansa First Class dobler antall nye Allegris Business Class
Nye Lufthansa First Class Allegris. Foto: Lufthansa.

Først ved levering av den sjette maskinen og utover installeres First Clas. Flyene som ankommer før dette konverteres senere.

Dette markerer et spennende steg fremover for Lufthansa, som kontinuerlig arbeider for å forbedre kundeopplevelsen og tilby toppmoderne fasiliteter om bord. Den nye Allegris-kabinen lover å gi passasjerene en førsteklasses reiseopplevelse med økt komfort og luksus.