Flyselskap Star Alliance

Lufthansa flyr A380 til Washington D.C. for første gang

Lufthansa flyr A380
Lufthansa flyr A380 til Washington DC. Foto: Lufthansa.

I dag fløy Lufthansa sin Airbus A380 for aller første gang til Washington Dulles International Airport. Med sin debut i nasjonens hovedstad øker Lufthansa sin kapasitet betraktelig denne sommersesongen til denne regionen med et av verdens mest teknologisk avanserte og største fly.

Med denne flyvningen fortsetter Lufthansa å utvide sitt premiumtilbud ved sitt knutepunkt i München, spesielt med flere seter i Business og First Class. I tillegg til Washington D.C. flyr Lufthansa også sitt A380-fly til en rekke amerikanske destinasjoner, inkludert Boston, Los Angeles og New York’s JFK.

Flyvningsdetaljer

Flight LH414 tok av fra München klokken 16:25 og ankom Washington D.C. klokken 19:25. Returflyvningen, LH415, er planlagt å forlate Dulles International Airport klokken 22:20 og ankomme tilbake i München klokken 12:20 dagen etter. Alle tider er lokale. Ruten Washington D.C.–München vil operere daglig.

Lufthansa Group i Washington D.C.

USA er Lufthansa Groups viktigste marked utenfor sine hjemmemarkeder i Europa. Washington D.C., sammen med New York’s JFK Airport, er de eneste to inngangsportene som betjener alle gruppens passasjerflyselskaper, inkludert Austrian, Brussels, Lufthansa og siden 28. mars 2024, SWISS. Dette gjør ikke bare IAD til en “flagship gateway” for Lufthansa Group i USA, men gir også innbyggerne i regionen en mengde reisealternativer og smidige forbindelser over hele verden takket være gruppens omfattende nettverk.

Lufthansa flyr A380
Pakket inn og parkert under Pandemien-COVID 19. Pressefoto: Lufthansa.

Lufthansa flyr A380-Flyet

Airbus A380 tilbyr en unik blanding av størrelse, effektivitet og passasjerkomfort. Dette bemerkelsesverdige flyet har imponerende drivstoffeffektivitet, og bruker omtrent 12 prosent mindre drivstoff enn andre bredbuksfly, samtidig som det opererer 30 prosent stillere enn nåværende generasjons motparter.

Med 509 seter har Lufthansas A380 omtrent 80 prosent større kapasitet enn Airbus A340-600, som for øyeblikket flyr på ruten Washington D.C.–München. Setene er fordelt på fire reiseklasser: 8 seter i First Class, 78 seter i Business Class, 52 seter i Premium Economy og 371 seter i Economy Class.

Foto: Lufthansa.

First Class

First Class-kabinen, som ligger på øvre dekk, er en av de stilleste kabinene i kommersiell luftfart og har et luftfuktingssystem. Den første av sitt slag som er installert på et kommersielt fly. Og forbedrer luftfuktigheten for å hjelpe til med å bekjempe jetlag. To store, luksuriøse baderom med separate skifte- og toalettområder tilbyr forbedret personlig plass og oppbevaring. Kabinens åtte generøst dimensjonerte, ergonomiske seter måler 2,05 meter i lengde og 0,79 meter i bredde. De gir den ultimate komforten og innovasjonen for en eksepsjonell reiseopplevelse.

LH A380 business class. Foto: Lufthansa.

Business Class

Også på øvre dekk er Business Class-kabinen med 78 seter som har forbedret funksjonalitet, inkludert mer lagringsplass og en strømkilde som fungerer med alle verdensomspennende kontakter.

Premium Economy

For de som ønsker 50 prosent mer benplass og et forhøyet nivå av personlig service, tilbyr 52 dedikerte Premium Economy-seter i fremre avdeling på hoveddekket en komfortabel og praktisk løsning. Premium Economy-passasjerer mottar generøse bagasjekvoter – to kolli på 23 kg hver, en personlig serveringsopplevelse om bord servert på fint porselen, og et komplementært komfortsett.

Green Fares
Foto: Lufthansa.

Economy Class

Economy Class-kabinen ligger også på hoveddekket. Hvert av de 371 setene har en innebygd videoskjerm. Et optimalisert ergonomisk design og en slankere seterygg som gir to tommer ekstra personlig plass per passasjer.

Med introduksjonen av Airbus A380 til Washington D.C. viser Lufthansa sitt engasjement for å tilby avansert teknologi, økt komfort og effektivitet til sine passasjerer, samtidig som de utvider sitt globale nettverk og forbedrer reisemulighetene til og fra USA.