Flyplass Flyselskap

Alvorlig forveksling på Nürnberg flyplass: 83-åring sendt til feil destinasjon

Nürnberg flyplass
Foto: Nürnberg flyplass.

På Nürnberg flyplass skjedde en alvorlig forveksling da flyplassens assistanse-tjeneste ved en feil satte en rullestolbruker på feil fly. Den 83 år gamle damen ønsket egentlig å fly til Athen (ATH), men ble i stedet sendt med en flyvning til Tirana (TIA)i Albania i forrige uke. Flyplassen omtaler hendelsen som en “ulykkelig sammenheng av flere omstendigheter” og lover, i tillegg til en unnskyldning, også ubyråkratisk hjelp.

Hendelsen fant sted 22. mai, og det var nettstedet inFranken som først omtalte saken. Ifølge nettstedet ble det bestilt assistansetjeneste for den eldre damen, da hun verken snakker tysk eller engelsk. Flyplass personalet tok henne imot før avgang, men leverte henne til feil fly. For passasjerens pårørende var dette et sjokk, og hennes datter uttalte seg til lokalpressen. Sønnen til den 83-årige damen ventet forgjeves på henne på den planlagte destinasjonen i Athen.

Nürnberg flyplass
Foto: GCMAP.com

Flere uheldige omstendigheter

Tilsynelatende var det en sammenheng av flere uheldige omstendigheter som førte til hendelsen. For det første manglet det en passasjer på flyet til Athen,Hellas som hadde sjekket inn, uten at dette ble lagt merke til. I tillegg var kvinnen ikke booket inn på flyet til Albania, men ble der ansett som overtallig.

Nürnberg flyplass reaksjon

Flyplassen bekrefter hendelsen og beklager dypt. De vil undersøke de nøyaktige omstendighetene for å sikre at en lignende situasjon ikke oppstår igjen. En talsperson for flyplassen unnskyldte seg og sa at situasjonen var et unntak. Ansatte ved Dürer-flyplassen tok umiddelbart kontakt med familien, ba om unnskyldning og tilbød hjelp.

Flyplassen har arrangert transport fra Tirana til Athen og forsikret seg om å dekke kostnadene samt gi ytterligere økonomisk støtte og erstatning. Omfanget av dette ble avtalt med familien.

Konklusjon

Denne hendelsen understreker viktigheten av nøyaktighet og omsorg i håndteringen av passasjerer, spesielt de som har behov for ekstra assistanse. Flyplassen har lovet å ta lærdom av situasjonen og iverksette tiltak for å forhindre at lignende feil skjer i fremtiden.

Nürnberg lufthavn (IATA: NUE) er en internasjonal lufthavn i den frankisk storbyregionen Nürnberg og den nest travleste lufthavnen i Bayern etter München lufthavn. Året 2018, med 4,5 millioner passasjerer, var det året med det høyeste passasjervolumet til nå ved denne lufthavnen. Den er Tysklands 9. travleste lufthavn i 2022.