Flyselskap Oneworld

Qatar Airways i samtaler med Airbus og Boeing om bestilling av wide-body fly

samtaler med Airbus og Boeing
Foto: Qatar Airways // Airbus.

Qatar Airways er i samtaler med Airbus og Boeing om en bestilling av wide-body fly, ifølge selskapets administrerende direktør, Badr Al Meer. Størrelsen på bestillingen vil være i tresifret. Det fortalte flyselskapssjefen til journalister under den 80. årlige konferansen til International Air Transport Association i Dubai på mandag.

En Bloomberg-rapport fra søndag om samtaler angående Airbus A350 og Boeing 777X wide-body fly, som hadde siterte kilder, var derfor den meste korrekt. Men rapportens påstand om en bestilling på 200 fly var feil med omtrent 30 prosent. Det indikerer en minimum bestilling på 140 wide-body fly. Al Meer avslo å bekrefte det eksakte antallet fly som kan bestilles.

Utvidelsesplaner i Australia og Afrika

Statseide Qatar Airways, som nylig skisserte planer om å kjøpe en andel i et flyselskap i Sør-Afrika. Den avtalen forventes kunngjort i de neste to til tre månedene. Dette er en del av flyselskapets bredere planer om å utvide sitt rutenettverk over kontinentet etter partnerskap med Kigali-baserte RwandAir og Marokkos flaggselskap Royal Air Maroc. Qatar Airways, som flyr til mer enn 30 destinasjoner i Afrika, fullførte kjøpet av 49 prosent eierandel i RwandAir.

Det gulfbaserte flyselskapet tok en 60 prosent eierandel i den nye Bugesera internasjonale lufthavn sørøst for Kigali i 2019. Selskapet jobber nå med RwandAir om de nye flyplassplanene.

Foto: Pixabay.com.

Samtaler med Australia

Qatar Airways er også i samtaler med Australia om å øke antall destinasjoner selskapet flyr til down-under.

Vi fortsetter kommunikasjonen med den australske regjeringen og ser det bevege seg i en positiv retning. Forhåpentligvis vil vi få noen positive nyheter fra Australia i løpet av de neste månedene. Vi ser frem til å utvide og vokse mer i det australske markedet.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Samtaler med Airbus og Boeing og en gjennomgang av flåten

I mellomtiden vurderer Qatar Airways sin flåte for å redusere antall flytyper for å bedre “strømlinjeforme” operasjonene og få mer “konsistens” i tilbudet til passasjerene, sa Al Meer forrige måned. Flåten inkluderer Airbus A320-familien, A330, A350 og A380, mens Boeings flymodeller inkluderer 737-familien, 787 Dreamliner og 777 wide-body fly.

Den neste fasen av flyselskapets utvikling, kalt “Qatar Airways 2.0”, vil undersøke selskapets kommersielle operasjoner, lønnsomheten til visse ruter i nettverket og flåtemiksen, sa Al Meer. “Å ha syv forskjellige typer fly i vår flåtemiks legger press på oss når det kommer til vedlikehold, reservedeler, trening av piloter og trening av kabinpersonale,” sa han.