Credit cards Flyselskap

Hvilke kredittkort med flybonus gir høyest bonus?

kredittkort i USAflybonus gir høyest bonus
Foto: Pixabay

Bruker du et kredittkort med flybonus kan du få gratis flybilletter, som igjen kan spare deg for mye penger. I denne artikkelen vil du få svar på hvilke kredittkort med flybonus som gir høyest bonus.

Flybonus gir deg gratis reiser

Flybonus er en del av lojalitetsprogrammene til flyselskapene og kan mottas ved å bruke rett kredittkort. Poengene du tjener inn kan brukes til å kjøpe flybilletter eller andre produkter flyselskapet tilbyr. For mange er flybonus en måte å spare opp gratis reiser på, ettersom de kan bli brukt til å kjøpe gratis billetter.

Kredittkort med flybonus som gir høyest bonus

Kredittkort med flybonus kommer med ulike betingelser, så hvilket kort du bruker vil avgjøre hvor mange gratisturer du kan få. Under ser du hvilke kredittkort som gir mest i flybonus:

1. Trumf Visa

Med Trumf Visa vil du kunne samle opp Trumf-poeng for hvert kjøp hos Norgesgruppen, som inkluderer butikker som Kiwi, Meny, Spar og Joker. Disse poengene kan igjen veksles til SAS EuroBonus-poeng. Du får 13,5 EP for hver Trumf-poeng ved automatisk overføring og 10 EuroBonus ved manuell overføring.

Velger du manuell overføring, kan du ta ut pengene i vanlige kontanter via bankoverføring. Disse pengene kan brukes på hva du vil, som f.eks. flybilletter. Fordelen med dette er at du ikke er begrenset til et flyselskap.

Kortet er også gratis og følger med reiseforsikring. I tillegg blir det offentliggjort mange løpende kampanjer, som f.eks at du får 16 % Trumf-bonus hvis du bestiller ferien hos Hotels.com.

flybonus gir høyest bonus

2. SAS EuroBonus World Mastercard Premium

Det finnes flere SAS-kort som gir deg EuroBonus-poeng, men SAS EuroBonus World Mastercard Premium topper listen. Ulempen er derimot at du må ut med et årsgebyr på 1495 kroner, som er relativt lite i forhold til hvor mye du kan spare. Til gjengjeld mottar du 10 000 EB kun ved å motta kortet. I tillegg får du EuroBonus for alle kjøp du foretar deg.

Gratiskortene fra SAS har begrensninger for hvor mye du kan tjene i bonus, noe som ikke gjelder SAS EuroBonus World Mastercard Premium. Så mye EuroBonus mottar du:

  • 15 poeng for hver 100 kroner på varekjøp i norske kroner
  • 20 poeng for hver 100 kroner på varekjøp i utenlandsk valuta
  • 25 poeng for hver 100 kroner på flybillett hos SAS

flybonus gir høyest bonus

3. SAS Amex Elite

Dette er et premium-kort som tilbys fra SAS, ettersom du må ut med en pris på 6000 kroner kun for å eie kortet. Dette kan derimot vise seg å være verdt det, spesielt hvis du flyr ofte med SAS og bruker kortet flittig.

SAS Amex Elite gir deg 20 EuroBonus for hver 100 kroner du bruker. I tillegg vil du kunne kjøpe en reise og ta med en venn helt gratis med EuroBonus-poengene du har tjent opp hvis du handler for 150 000 kroner i løpet av ett kalenderår. Bruker du 300 000 kroner, vil du motta en ytterligere 2-for-1-billett.

I tillegg får du også 60 000 poeng + 20 000 statuspoeng for hvert år du bruker kortet. Reiser du mye med SAS, kan SAS Amex Elite helt klart være verdt pengene.

 flybonus gir høyest bonus lokal valuta eller norske kroner
Bank Norwegians VISA kort har ingen uttaksgebyr

4. Bank Norwegian

Kredittkortet fra Bank Norwegian er knyttet til flyselskapet Norwegian og gir deg 0,5 % CashPoints for hver handel du utfører. En stor fordel med dette kortet er at du kan bruke de oppsparte poengene på alle reiser du finner hos Norwegians nettside. Kortet er også helt gratis å eie og følger med en gunstig reise- og avbestillingsforsikring.

Kjøper du flybilletter hos Norwegian Air får du 5 % CP for Flex-billetter, 4 % CP for LowFare Plus-billetter og 3 % CP for LowFare-billetter.

Hvilket kredittkort bør du velge?

Hvor du handler og hvilket flyselskap du reiser oftest med vil gi en god indikasjon på hvilket kredittkort du bør velge. Her er noen spørsmål som kan veilede deg til riktig valg:

  • Flyr du sjeldent? Da kan det være lurt å velge et gratiskort som samtidig gir deg bonus og reiseforsikringer. I så fall er både Trumf Visa og Bank Norwegian populære alternativer.
  • Flyr du ofte med SAS? Da er både SAS EuroBonus World Mastercard Premium og SAS Amex Elite gode alternativer.
  • Flyr du ofte med Norwegian Air? I så fall er det kun Bank Norwegian som gir bonus på bestilling av flybilletter, da du ikke mottar bonus hos konkurrerende aktører.

Ønsker du mer fleksibilitet til din reise? Med Trumf Visa kan du velge om du vil ta ut Trumf-poengene i EuroBonus, kontanter eller til andre butikker. Derfor er du ikke begrenset til et flyselskap. Du kan eksempelvis veksle poengene til penger og kjøpe en billigere flybillett fra RyanAir.

Velg et kredittkort ut fra dine kjøpsvaner

Det kan kanskje være fristende å eie et kort som gir flybonus. Men det er ikke sikkert at dette er mest lønnsomt ut fra dine kjøpsvaner. Kanskje er det andre kort som har andre fordeler du vil få mer nytte av? For å finne svaret på dette kan vi anbefale deg å ta en kredittkort test, som du finner her.

SAS og Norwegian har ulike poengsystemer

Det er kun SAS og Norwegian Air som tilbyr flybonus i Norge. Her er det viktig å være klar over at de som opererer med to ulike systemer:

1 Norwegian CashPoints = 1 krone. Du kan bruke poengene på alle flybilletter hos Norwegian. Dersom en flybillett koster 600 kroner, trenger du 600 CashPoints. Du har også valget om å betale deler av flybilletten med bonuspoengene.

SAS

  •  Innenlandsreiser i Norden: 5000 poeng
  • Reiser mellom land i Norden: 10 000 poeng
  • Reiser mellom Norden og andre land i Europa: 15 000 poeng
  • Reiser mellom land i Europa: 25 000 poeng
  • Reiser til og fra USA og Asia: 30 000 poengSå langt kommer du ved å bruke 100 000 kronerFor å gi et tydeligere bilde på hvor du kan reise med et kredittkort med flybonus, har vi valgt å gi et eksempel på hva du kan bestille hvis du bruker 100 000 kroner på varekjøp i Norge i løpet av ett år.

sitt EuroBonus system opererer med en fastsatt sum basert på destinasjoner:

Kort

Årsavgift

Bonuspoeng

Flybilletter

Trumf Visa

0 kr

27 000 EB

5 innenlandsturer eller 2 reiser til Europa og 1 innenlandsreise

SAS EuroBonus World Mastercard Premium

1495 kr

15 000 EB

Reise til Europa

SAS Amex Elite

6000 kr

20 000 EB

Reise til Europa + 1

Du kan tjene mer bonuspoeng

Eksemplene i tabellen gjelder kun ved vanlige varekjøp. Du opparbeider deg mer poeng hvis du:

  • Kjøper flybilletter hos tilhørende flyselskap med kredittkortet (gjelder ikke Trumf Visa)
  • Handler mer varer med Trumf Visa-kortet på kampanjedager, som på Trippel Trumf
  • Motta en 2-for-1-reisekupong hvis du handler for 150 000 kroner med SAS Amex Elite-kortet

 

Med Trumf Visa kan du handle deg til mange flybilletter

Det høres kanskje mye ut å betale 100 000 kroner til matvarer? Tall fra SIFO viser at en familie på 4 personer bruker litt over 13 500 kroner i måneden på mat, ifølge TV2. Over et helt år utgjør dette mer enn 160 000 kroner.

Hvis alt dette handles med Trumf Visa-kortet, og gjerne også på Trumf-dager, vil dette kunne gjøres om til flybilletter til hele familien. Dette kun ved å kjøpe matvarer som du ellers ville gjort, men ved å være litt mer strategisk hvor og når du handler.

Bruker du 160 000 kroner i året på matvarer under Trumf dager, vil du samle opp 86 400 EuroBonus-poeng. Det kan veksles til 17 innenlandsturer i Norge!

Oppsummering – flybonus gir høyest bonus

Flybonus er attraktivt for de som reiser mye. Det gir forbrukere muligheten til å kjøpe seg gratisbilletter, på grunn av bonusen man mottar ved å bruke kredittkortet.

Når man skal velge et kredittkort med flybonus som gir høyest bonus, bør man se på faktorer som:

  1. Hvilket flyselskap man reiser ofte med
  2. Hvilke butikker man handler ofte fra, og om kredittkortet gir bonus på disse butikkene
  3. Om fordelene som medfølger kredittkortet er verdt årsgebyretVed å ha disse tre punktene i bakhodet vil du enklere kunne finne et passende kredittkort til ditt behov!