Flyselskap Oneworld

Oman Air blir det nyeste medlemmet i oneworld-alliansen

nyeste medlemmet i oneworld
Blir snart medlem av Oneworld alliance. Foto: Oman Air.

Oman Air vil tilslutte seg oneworld-alliansen, i en prosess som skal fullføres før utgangen av 2024. Denne nyheten ble kunngjort på det årlige IATA-møtet i Doha i juni 2022.

To år senere, på IATA-møtet i Dubai i juni 2024, bekreftet administrerende direktør i oneworld at Oman Air er på vei til å bli med i alliansen i løpet av de kommende månedene.

Oneworld-alliansen inkluderer store flyselskaper som American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Japan Airlines, Qantas og flere. I løpet av de siste årene har alliansen lagt til to nye medlemmer (Alaska Airlines og Royal Air Maroc), men også mistet ett medlem (LATAM). Oneworld-alliansen er også i ferd med å legge til Fiji Airways som fullt medlem.

nyeste medlemmet i oneworld
Oman Air Business Class. Foto: Oman Air.

Nyeste medlemmet i Oneworld – hvem er Oman Air?

Oman Air er et Muscat-basert flyselskap som opererer en flåte på nærmere 35 fly, inkludert Boeing 737 og Boeing 787 (flyselskapet har nylig tatt alle Airbus A330 ut av drift, noe som representerer en betydelig kapasitetsreduksjon). Det er definitivt mer et “boutique” flyselskap, og konkurrerer ikke på den globale skalaen som Emirates og Qatar Airways gjør. Oman Air flyr så langt vest som Storbritannia, og så langt øst som Filippinene.

Oman Air har et fantastisk business class-produkt – flyselskapet har Apex Suites i business class, og har til og med førsteklasse på utvalgte Boeing 787-9. Problemet er at Oman Air er ganske inkonsekvent.

Foto: Oman Air.

Oman Air utnevner ny administrerende direktør

Oman Air har nylig fortalt at utnevnelsen av Con Korfiatis som sin nye administrerende direktør. Tidligere var Con administrerende direktør for det saudiarabiske lavprisflyselskapet flyadeal (F3). Hans karriere inkluderer stillinger i flere flyselskaper over hele verden.

Hans Eksellense Eng. Saeed Hamoud Al Mawali uttalte, “Cons profesjonelle bakgrunn, kombinert med hans ekspertise innen organisasjonstransformasjon og strategiutvikling, gjør ham til den perfekte personen til å lede Oman Air gjennom denne avgjørende fasen av sin transformasjon.”

“Vi har full tillit til Cons evne til å styre selskapet mot bærekraftig, langsiktig suksess samtidig som han guider det gjennom utfordringene og mulighetene som ligger foran oss,” fortsatte uttalelsen.