Flyselskap

Emirates, IATA og Airbus lanserer forbedret A350-typeopplæringskurs for piloter

underholdningssystem forbedret A350
Emirates jobber med konvertering av piloter til Airbus A350. Foto: Emirates

Den internasjonale lufttransportforeningen (IATA) og Airbus har gått sammen for å levere et forbedret kompetansebasert trenings- og vurderingsprogram (CBTA) for A350-typeopplæring, ettersom flyselskapet forbereder seg på leveringen av 65 A350-fly fra midten av 2024. En første kohort på 256 piloter vil bli trent som en del av det nye kurset ved Emirates’ treningskollektiv i Dubai fra juli 2024.

Det avanserte pilottreningsprogrammet bruker CBTA-treningsmetodikken som kombinerer IATA’s prinsipper og dokumentasjon med Emirates’ operasjonelle ekspertise og ressurser, samt Airbus’ CBTA-treningserfaring på A350 som strekker seg over 10 år.

Kompetansebasert Treningsfilosofi

Drevet av pilotkompetanse og atferd, benytter A350 CBTA-programmet den velprøvde CBTA-treningsfilosofien. Den lar instruktører vurdere pilotenes trening og søke umiddelbare forbedringer i deres ytelse. Programmet vil kjøre i to faser og vil inkludere 20 dager med simulatortrening og evaluering i 15 separate økter.

Med dette programmet mottar Emirates’ piloter intern kompetansebasert trening med høyt kvalifiserte instruktører, som utruster dem med verdensklasse evner til å støtte flyselskapets globale operasjoner. Det skreddersydde CBTA-programmet for A350 støtter integrasjonen av de nye flyene i vår flåte, med 1 000 piloter som skal fullføre A350-typeopplæringskurset. Dette siste initiativet er en del av Emirates’ forpliktelse til å levere de høyeste standardene for service og komfort samtidig som vi støtter vår operasjonelle vekst og ekspansjon.

Capt. Bader Al Marzooqi, Emirates’ Senior Vice President, Flight Training.

“Å kombinere ekspertisen til Emirates, Airbus og IATA for å designe og levere A350-typeopplæring er en unik mulighet. Vårt felles mål er å fullt ut utnytte fordelene ved CBTA for å kvalifisere pilotene på A350 på den mest effektive og effektive måten. Og ved å gjøre det sammen vil alle tre organisasjoner også få verdifull erfaring som kan styrke deres andre treningsaktiviteter,” sa Nick Careen, IATA’s Senior Vice President for Operations, Safety and Security.

“A350 er et toppmoderne fly som krever like avanserte treningsløsninger. Vårt partnerskap med IATA og Emirates sikrer at Emirates’ piloter mottar den mest omfattende og effektive treningen, og støtter en smidig innfasing av A350 over hele verden,” sa Capt Stéphan Labrucherie, Airbus Head of Flight Training Worldwide.

forbedret A350
Omskolering fra A380 til A350. Bildet er fra en A380 hos Emirates. Foto: Emirates.

Forbedret A350 opplæring

A350-type rating programmet er en av måtene Emirates forbereder innføringen av sine nye A350 i drift. Sammen med pilottrening, arbeider andre deler av flyselskapet også med å forberede debut av A350-operasjoner. Dette inkluderer Service Delivery og Engineering-team, blant andre avdelinger.

CBTA og IATA

Å oppnå fordelene og effektiviteten av CBTA-trening er et langvarig bransjemål. For flybesetningen støtter IATA dette med sin CBTA Guide for Flight Crew Training, som er fullt ut i tråd med ICAO CBTA-standarder og inkluderer spesifikke biblioteker for flyselskaper/operatører og treningsorganisasjoner.

IATA fokuserer også på CBTA-trening for å støtte IATA Dangerous Goods Regulations. IATA CBTA Center støtter organisasjoner over hele luftfartsindustrien, inkludert operatører, sivile luftfartsmyndigheter og treningsorganisasjoner, i å utvikle evner og ressurser for farlig gods-treningsprogrammer. Det tilbyr også CBTA-trening spesialisert for ulike flyselskapsfunksjoner fra bakkehåndterere, til passasjeragenter, lastplanlegging, besetning og andre.

For mer informasjon, besøk Emirates, IATA, og Airbus.