Flyselskap Oneworld

American Airlines har åpnet direkte rute mellom Philadelphia og København

Verdens største flyselskap Philadelphia og København
Foto: American Airlines.

Det amerikanske flyselskapet American Airlines har åpnet en direkte rute mellom Philadelphia og København. Fra lørdag ble det daglige avganger mellom de to byene. Dette betyr bedre forbindelser mellom Danmark og Nord-Amerika, og flere amerikanske turister til Danmark.

Københavns Lufthavn ønsker velkommen til American Airlines. Den nye ruten har daglige avganger mellom København og Philadelphia. Dette ble feiret ved gate C36 i Københavns Lufthavn.

Vi er stolte og veldig fornøyde med at American Airlines har valgt København som ny destinasjon. Dette bekrefter vår sterke posisjon som Nord-Europas største lufthavn. Vi forventer flere amerikanske turister, noe som vil ha stor betydning for hoteller og turisme i Danmark.

Peter Krogsgaard, kommersiell direktør i Københavns Lufthavn.

Den nye ruten gir bedre muligheter for å besøke Philadelphia, en av de eldste byene i USA. Philadelphia er den største byen i Pennsylvania og har mye kultur og historie. Byen er kjent som Amerikas fødested, hvor USAs uavhengighetserklæring ble signert i 1776.

“Vi er begeistret for å utvide vår internasjonale tilstedeværelse med rute til Danmark. Dette bringer American Airlines tilbake til Norden etter flere års fravær. Vår nye rute fra København til Philadelphia er et viktig steg i utvidelsen av vårt nettverk. Vi ser frem til å ønske våre danske kunder velkommen til USA,” sier José A. Freig, sjef for internasjonale operasjoner i American Airlines.

Philadelphia og København – gir gode forbindelser

American Airlines er et av verdens største flyselskaper. De har over 1400 fly og flyr med rundt 200 millioner passasjerer i året. Selskapet er en del av oneworld-alliansen og har et stort rutenettverk i Nord-Amerika.

“Dette er en viktig aktør som nå flyr direkte fra København. Philadelphia er en flott by og et stort knutepunkt i USA. American Airlines har 88 ruter videre fra Philadelphia til Nord-Amerika. Dette gir mange reisende fra København bedre muligheter for å komme rundt i USA og Canada,” sier Peter Krogsgaard.

Dalla I USA American Airlines sliter
American Airlines (AA) er one world partner og har sin hovedbase ved DFW-Dallas, Texas. Foto: AA

Verdens største flyselskap – American Airlines

American Airlines er et av de største og mest kjente flyselskapene i verden, grunnlagt i 1930. Hovedkvarteret ligger i Fort Worth, Texas, og selskapet har et omfattende globalt rutenettverk som betjener over 200 destinasjoner. Det er også medlem av den verdensomspennende One World-alliansen.

Med en flåte på over 900 fly transporterer selskapet over 200 millioner passasjerer årlig, regnes American Airlines rangert som verdens største flyselskap i henhold til passasjertall. Flyselskapet tilbyr et bredt spekter av tjenester, inkludert innenlandske og internasjonale ruter, samt et omfattende bonusprogram, AAdvantage, for frequent flyers.

Selskapet er kjent for å tilby moderne fly, inkludert Boeing 787 Dreamliners og Airbus A321neo. Med en betydelig tilstedeværelse i Nord-Amerika og et omfattende nettverk, spiller American Airlines en avgjørende rolle i den globale luftfartsindustrien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.