Flyselskap

Icelandair med passasjerøkning på 29 prosent i mai

Eventyrlysten Icelandair stiger Icelandair markerer Icelandair med passasjerøkning
Icelandair med passasjerøkning på 29% i mai.Pressefoto: Icelandair.

Det islandske flyselskapet har i løpet av de første fem månedene i 2024 hatt over 1,5 millioner passasjerer. Det er ti prosent flere enn fjoråret.

 Icelandair fløy 396 000 reisende i mai, som er en økning på 8 prosent fra fjoråret, og en økning på 29 prosent fra april. I løpet av måneden reiste 44 prosent av passasjerene til/fra Island, 50 prosent var via-passasjerer og 6 prosent reiste innenlands. Punktligheten til flyselskapet i mai var på 85,1 prosent.

Vi har sett en større etterspørsel i via-markedet de siste månedene, hvor vi tilbyr 791 tilkoblingsmuligheter over Atlanteren. Med vårt hittil største sommerprogram i full gang, introduserte vi tre nye destinasjoner i mai, til Færøyene, Pittsburgh og Halifax. Vi økte også frekvensen til flere populære reisemål, og vi er blant annet det første internasjonale flyselskapet som tilbyr tre daglige flyvninger fra Seattl.

Bogi Nils Bogason, administrerende direktør i Icelandair.

Icelandair med passasjerøkning – utfordrer islandske myndigheter 

Hittil i år har flyselskapet transportert 1,5 millioner passasjerer, der Icelandair ser en merkbar endring i selskapets passasjermiks. Etterspørselen fra islendinger som reiser til utlandet fortsetter å være sterk, men antallet passasjerer som reiser til Island har gått litt ned, på grunn av sterk konkurranse med andre nærliggende destinasjoner og påvirkning fra negativ medieoppmerksomhet knyttet til den pågående seismiske aktiviteten på Island.

– Turisme er en av de viktigste næringene på Island, og det er viktig å stimulere etterspørselen etter Island og øke landets konkurranseevne som turistdestinasjon. Vi oppfordrer derfor islandske myndigheter til å prioritere forbrukermarkedsføring av Island som turistdestinasjon. Tilsvarende innsatsen vi ser fra konkurrerende destinasjoner, sier Bogason.

Fremtidsutsikter

Med den kontinuerlige veksten i passasjertall og utvidelse av rutenettverket, ser Icelandair optimistisk på fremtiden. Selskapet fortsetter å tilpasse seg markedets behov og sikrer at de opprettholder høye standarder for punktlighet og kundeservice.

Icelandair har startet 2024 med imponerende resultater, og selskapet ser ut til å fortsette denne positive trenden gjennom året. Med fokus på både internasjonale og innenlandske reisende, samt forbedret operasjonell effektivitet, er Icelandair godt posisjonert for videre suksess.

«Við tölum íslensku»

Det  islandske språket er unikt og det gjenspeiles også tydelig i hele Icelandairs merkevare. Du vil høre islandsk gjennom hele reisen din med  Icelandair – og det ikke bare begrenset til kunngjøringer ombord, men både kopper og servietter som deles ut på flyturene har ulike islandske fraser påtrykt. Men frykt ikke; personellet snakker selvfølgelig engelsk også. Og kanskje de til og med forstår litt norsk?”

 

Pressemelding: Icelandair.com