Flyselskap Oneworld

Finnair fullfører utrullingen av sin nye langdistansekabin til 200 millioner euro

nye langdistansekabin Finnair
Foto: Finnair.

Dette markerer flyselskapets største investering i kundeopplevelse. Den nye langdistansekabin er nå installert på samtlige fly i selskapets flåte.

Finnair har med suksess fullført utrullingen av sin nye langdistansekabin til 200 millioner euro, med alle langdistansefly nå oppusset.

Prosjektet inkluderte lanseringen av et helt nytt Business Class-sete. En splitter ny Premium Economy-kabin og en fornyet Economy Class, som gir kundene den ultimate opplevelsen ombord.

Den toppmoderne kabinen ble først lansert i 2022, og i løpet av to år har den blitt rullet ut til flyselskapets hele langdistanseflåte av A350 og A330. Kundene kan nå nyte en konsistent Finnair-opplevelse på alle selskapets langdistanseruter mellom selskapets hjemmeknutepunkt Helsinki og USA, Midtøsten og Asia.

Etter bare to år er det fantastisk å ha fullført utrullingen av vår nye prisvinnende langdistansekabin. Siden lanseringen i 2022 har tilbakemeldingene fra kundene våre på vårt revolusjonerende Business Class-sete og splitter nye Premium Economy-kabin vært utmerkede, så vi er stolte av å kunne tilby den fornyede kabinen på flyvninger til alle våre langdistanse destinasjoner. Vi vet også at våre kunder verdsetter konsistens og pålitelighet, så det å tilby et ensartet kabinkonsept på tvers av hele vår flåte er et stort skritt på vår reise mot å forbedre kundeopplevelsen. Kundetilfredsheten med våre langdistansekabiner har økt betydelig med denne fornyelsen.

Ole Orvér, kommersiell direktør i flyselskapet.

Nye langdistansekabinen
Premium Economy-kabin. Pressefoto.

Nye langdistansekabin

Den nye langdistanseopplevelsen ble kåret til ‘Årets kabinkonsept’ av Onboard Hospitality. Som ‘Beste kabininnovasjon’ av APEX, og ‘Beste kabin (First & Business Class)’ ved Yacht and Aviation Awards. Finnairs produkt ble også rost av dommere ved Crystal Cabin Awards og Skytrax, den globale målestokken for flyselskapenes fortreffelighet.

Flyselskapet var lanseringskunden for det helt nye konseptet innen Business Class-seter, utviklet i tett samarbeid med Collins Aerospace.

Designet for å maksimere plass, gjør det unike fastskall-setet det mulig å sitte og sove i en rekke forskjellige posisjoner, slik at kundene kan gjøre plassen til sin egen under en avslappende langdistanseflyvning.

Kabinen henter inspirasjon fra Finnairs nordiske designstil og varme, mørke, komfortable fargepalett – i tråd med paletten og designen til flyselskapets non-Schengen-lounger, som ble avduket på Helsinki lufthavn før pandemien.

I de kommende månedene vil Finnair fortsette å investere i kundeopplevelsen og flåten sin, etter å ha kunngjort den kommende fornyelsen av kabinene til sine regionale E190-fly. Disse kortdistanseflyene, som opererer flyvninger til en rekke av Finnairs populære nordiske destinasjoner, vil få en helt ny kabin, inspirert av fargene og designet som nå sees på tvers av Finnairs langdistanseflåte. Finnair vil også snart åpne en ny, større lounge i Schengen-området på sitt hjemmeknutepunkt Helsinki lufthavn for sine Business Class-kunder og Finnair Plus-medlemmer. Loungen vil være tilgjengelig for alle Finnair-kunder som en ekstra reisetjeneste.