Flyselskap

Topp ti reisemål fra Norge – 270 000 Norwegian-passasjerer til Spania i sommer

Vårens røde dager Topp ti reisemål
Foto: Pixabay

Norwegian er klar for en hektisk sommer med nærmere 500 daglige avganger til over 120 reisemål i Norge, Norden og Europa. Flere spanske destinasjoner er klare favoritter blant nordmenn, men også storbyer som London og København topper listen.

Totalt sett har Norwegian økt setekapasiteten med ti prosent sammenlignet med sommeren i fjor. Etterspørselen til Spania er stor, og hit har flyselskapet lagt ut nærmere 270 000 seter for salg for juli.

– Destinasjoner i Spania fortsetter å være en storfavoritt blant våre kunder i de nordiske markedene. Denne store etterspørselen har gjort at vi har satt inn flere avganger til våre spanske destinasjoner, som Malaga og Alicante, sammenlignet med fjoråret, sier Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.

Norwegian flyr totalt 340 ruter i høysesong, hvor 47 av disse er nye for sommeren 2024. Etterspørselen etter de nye rutene har vært god. Særlig rutene fra Oslo til Bodrum i Tyrkia og Montpellier i Frankrike er populære blant de nye.

– Vi har et bredt og godt tilbud denne sommeren, i en periode der folk reiser mest. Det er moro å se at våre nye ruter har blitt godt mottatt, samtidig som våre gode, gamle Spania-ruter fremdeles er populære. Nå gleder vi oss til å ønske reiselystne nordmenn velkommen om bord i sommer, avslutter Maursund.

 

Topp ti reisemål fra Norge i sommer:

  • Alicante
  • London
  • Malaga
  • København
  • Nice
  • Barcelona
  • Palma de Mallorca
  • Berlin
  • Split
  • Stockholm

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.