Article Hotel

The Hoxton sjekker inn i Oslo

Hoxton hotel
Andreas Jul Røsjø og Anders Buchardt foran dagens Møllergata 37, hvor Hoxton Oslo åpner i 2027 . Begge har tro på at hotellet vil løfte byen, sentrum og Hammersborgområdetet enda et par hakk. Oslofolk får et møtested i verdensklasse! Foto: Pressemelding.

Oslo seiler inn på listen med London og New York når The Hoxton etablerer sitt første hotell i Norden.

AB Invest, Møller Eiendom og Ennismore har gått sammen om å åpne et internasjonalt hotell i Oslo sentrum, mellom Youngstorget og det nye regjeringskvartalet. The Hoxton Oslo, med 144 rom, bar og restauranter, åpner i 2027.

The Hoxton Oslo

Vi er ekstremt stolte av at en internasjonal merkevare som Hoxton velger Oslo først når de endelig kommer til Skandinavia. Oslo er blitt et stadig mer attraktivt reisemål. Hotellet vil trekke enda flere utenlandske gjester til byen vår, samtidig som Oslofolk får et møtested i verdensklasse.

Anders Buchardt, eier og prosjektutvikler i AB Invest.

Sammen med Møller Eiendom har AB Invest inngått en avtale med internasjonale Ennismore om å bygge og drifte Hoxton Oslo, sentralt plassert på Hammersborg i Oslo. Hotellet vil få 144 rom, møtelokaler, gym, bar og spisesteder. Det vil bli en del av den raskt voksende Hoxton-familien, med populære hoteller i blant annet London, Paris, Berlin, Barcelona og Los Angeles.

Første internasjonale livsstilskjede til Norge

I 2023 kåret Condé Nast Traveller Oslo til en av verdens ti beste storbyer å besøke. Utenlandske turister kommer ikke lenger til Norge kun for naturen, men for mat, arkitektur og kulturopplevelser.

  • Med Hoxton ønsker vi å være et sted folk vil reise til, midt i hjertet av der ting skjer. Vi har lenge sett etter det riktige stedet å etablere oss i Skandinavia, og vi føler vi passer perfekt her, midt i Oslo. Vi er allerede inspirert av norsk arkitektur, kunst og uteliv og gleder oss til å bringe dette inn i videreutviklingen av Hoxton Oslo, sier Sharan Pasricha, gründer og co-CEO av Ennismore.

Helt siden oppstarten har Hoxton vært en innovatør i hotellbransjen, kjent for å bytte ut tradisjonelle lobbyer med livlige kaféer, barer og restauranter for lokale. Hotellene markedsføres som «åpne hus», med åpne dører og en inkluderende atmosfære.

Det første hotellet åpnet i 2006, i et ombygd parkeringshus i Shoreditch i London. Siden har kjeden vokst til totalt 16 hoteller i åtte land, med flere under utvikling. Alle Hoxton-hotellene er kompromissløse på design og kvalitet, men unike i uttrykk, preget av kulturen og bydelene det er en del av.

Hoxton er en del av Ennismore, verdens raskest voksende reiselivsaktør i livsstil- og fritidssegmentet. Porteføljen består av ulike merkevarer, utviklet av gründere med en tydelig misjon og stor grad av kreativitet.

Nytt liv på Hammersborg fra 2027

Byggestart for Hoxton Oslo er planlagt allerede til høsten. Åpningen vil bli i 2027, samme år som innflytting i det nye regjeringskvartalet vis-a-vis. Hotellet får utsyn over den store regjeringsparken, med minnesmerket og grønne fellesområder. I toppen av parken bygger Møller Eiendom om det gamle hovedbiblioteket til fotohuset Deich, med museum og spisesteder.

Hammersborg er den litt glemte bydelen midt i sentrum som endelig får et felles løft. Hoxton vil gli rett inn, med en miks av nye Oslo og internasjonal storby. Det sier mye om byutviklingen og tilbudene i byen at en kjede som Hoxton kommer hit før Stockholm eller København. Vi tror hotellet vil løfte byen, sentrum og Hammersborg enda et par hakk.

Andreas Jul Røsjø, administrerende direktør i Møller Eiendom AS.

AB Invest og Møller Eiendom vil stå for bygg og utvikling, mens Ennismore tar seg av interiørdesign, restaurantkonsepter og drift i tråd med merkevaren.

The Hoxton
Foto: Pressemelding.

 

The Hoxton

Adresse: Møllergata 37
Størrelse: Totalt 7.800 m², fordelt på 144 rom, to restauranter, klubb, kaffe- og cocktailbar, gym og The Apartment; Hoxtons møte- og eventkonsept, sentrert rundt en åpen kjøkkenløsning. Uteareal mot den kommende regjeringsparken.
Arkitekt: Powerhouse Company
Interiørarkitekt: AIME Studios
Eier og utbygger: Møller Eiendom og AB Invest
Drift: Gjennom Ennismore
Åpning: 2027