Flyselskap

Stor etterspørsel etter piloter

Stor etterspørsel etter piloter
Foto: Etihad.

Den Abu Dhabi-baserte flygiganten Etihad Airways har lansert en omfattende rekrutteringskampanje for piloter. Samtidig har flere amerikanske flyselskap stoppet nyrekruttering på grunn av mangelen på nye fly.

Flyselskapet Etihad Airways, som har base i De forente arabiske emirater, har igangsatt den største rekrutteringskampanjen for piloter noensinne. Etihad søker både styrmenn og kapteiner som er villige til å bosette seg i Abu Dhabi.

Rekrutteringskampanjen innebærer en turné gjennom Europa i løpet av juli måned, med mål om å finne hundrevis av nye piloter som ønsker å starte et nytt liv i Abu Dhabi. Etihads flåte består av en blanding av smal- og bredbuksfly, inkludert Airbus A320, A321, A350 og A380, hvor sistnevnte vil være i drift til minst 2032. Flåten inkluderer også Boeing 777-300ER, 787-9 og 787-10 Dreamliner, med flere fly på vei.

Stor Etterspørsel Etter Piloter
American Airlines pauser pilot rekrutteringen. Foto: American Airlines.

Amerikanske flyselskaper stiller nyrekruttering på hold

Samtidig som Etihad øker sin rekruttering, har flere amerikanske flyselskaper besluttet å stoppe nyansettelser av piloter. American Airlines er det siste selskapet som har annonsert at de vil pause pilotansettelser til minst slutten av året. En av årsakene er at flyselskapene har hatt en rekordhøy ansettelsesperiode for piloter på grunn av økt etterspørsel etter Covid-19-pandemien. Delta og United har begge redusert sine pilotansettelser betydelig, mens Southwest har stanset nyansettelser helt.

Russ Moore, operativt ansvarlig hos American Airlines, uttalte: – Faktum er at vi ansatte og utdannet flere piloter i 2023 enn noensinne i vår historie, og vi gjorde det effektivt nok til å klare oss frem til sommeren 2024.

Han la også til: – I tillegg til de mange nyansettelsene i fjor, er en annen grunn til ansettelsesstoppet forsinkelser i leveranser av fly fra Boeing. American Airlines venter for tiden på leveranser av 787-9 Dreamliner og 737 MAX.

I fjor ansatte American Airlines rundt 2300 piloter. Det er verdt å merke seg at 850 av selskapets piloter går av med pensjon årlig de neste fem årene.

Et Spennende Perspektiv for Piloter

Den økende etterspørselen etter piloter, kombinert med forsinkelser i flyleveranser og pensjoneringer, skaper en dynamisk situasjon i luftfartsindustrien. Mens Etihad ser etter nye talenter til å styrke sin flåte, står amerikanske selskaper overfor utfordringer med å balansere sine behov. Dette gir et spennende perspektiv for piloter over hele verden som ser etter nye muligheter og utfordringer i deres karrierer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.